2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

A Magyar Kukorica Klub Hírlevele 21. szám

Agro Napló
Az Egyesült Államokba induló csoport tagjai találkozót tartottak Adorjánban (Szerbia, Vajdasági Autonóm Tartomány, Magyarkanizsai Járás), hogy megbeszéljék az utazással kapcsolatos fontosabb programpontokat. Cikk

Támogatási kérés!

Programjaink megvalósításához továbbra is szükségünk van az Ön támogatására. Mint ismeretes, a Magyar Kukorica Klub Egyesület nonprofit szervezet, tevékenységét közérdekű információ létrehozása céljából folytatja. A valódi közérdekűséget a valódi függetlenség biztosítja, s a valódi függetlenség legfontosabb feltétele a pénzügyi függetlenség. Ha Ön is egyetért ezzel, kérjük, támogassa

ProZea Alapot!:

 

Top20 kísérletek, 2014

Térképek, dokumentumok, adatok, szemlék

Top20 Galéria

VI. Kukorica Termésverseny

Jelentkezés termésverseny ellenőrnek és tanácsadónak

Kérjük, aki tanácsadóként működik és szeretné, ha neve megjelenne a kiadványokban, hirdetéseben, honlapunkon, tanácsadóként regisztráljon!

Augusztus 15.-ig még lehet jelentkezni a VI. Kukorica Termésversenyre! 

Térképek, dokumentumok és adatok 

Terméstanúsítás: Mi hitelt adunk a szavának!

Termőtáblák, táblarészek, mellévetéses kísérletek és bemutatók terméseredményeinek tanúsítása.

Piaci hírek:

USDA jelentés - 2014. július

 

Ajánlott cikkek:

Pocok a kukoricában Cikk

Kártevők, betegségek meleg, párás, csapadékos időjárásban? Cikk

Mire ügyelj az idei kukoricatermésed érdekében?

  • Rajzik a kukoricamoly második nemzedéke és a gyapottok bagolylepke - kérd ki növényvédő szakember véleményét az optimális védekező beavatkozás időpontjának meghatározására! Ha szükséges és megfelelő az egybeesés, összehangolhatod a kukoricabogár imágója elleni védekezéssel. A védekezés csökkentheti a fuzáriumos csőbetegségek fertőzési súlyosságát.
  • Mindig figyeld a különböző vetőmag tételek, hibridek és elővetemények reakcióját/hatását az állomány fejlődésére - fontos következtetéseket vonhatsz le az operatív beavatkozásokra, és a jövőbeni döntésekre is!
  • A július és az augusztus első dekádja meleg, csapadékos időjást hozott. A kukorica ígéretesebb lett, de felszaporodhattak kártevők és kórokozók, amelyek maguknak kérik ezt az igéretet. Ha szükséges és mág lehetséges, védekezz, s készülj nagyobb szmenedvesség melletti betakarításra!
  • Készülj a jövő évi hibridválasztásra - sok jóból kell kiválasztanod a legmegfelelőbbet!
  • Tarts határszemléket! Hívd meg a szomszédot és távolabbi gazdatársaidat is - ne feledd: az irígység a legjobb szemorvos!

Átgondoltad már? Ugyanakkora ráfordítással akkor éred el a legnagyobb termést, ha minden elvetett kukoricaszemből termő növény fejlődik! Hatvanezer tövön 12 tonna terem, ha mindegyik cső 20 dekás. Ehhez elegendő, ha 6-700 szem fejlődik egy csövön. A jó terméshez nem kell csoda - elég, ha odafigyelsz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
AM: Bizakodhatunk az idei jó termésben!

AM: Bizakodhatunk az idei jó termésben!

A tavaszi vetésterületek emelkedése további bizakodásra adhat okot az idei évre nézve – közölte Nagy István. Az áprilisi és május eleji időjárás lehet...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!