Együttműködés jöhet létre a Fruitveb Magyarország és a milánói nagybani piac között- Videóval

Agro Napló
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Milánóban tárgyalt. Ennek eredményeként kölcsönösen előnyös kereskedelmi együttműködés jöhet létre a Fruitveb Magyarország és a milánói Sogemi nagybani piac termelői és kereskedői szervezete között.

A milánói termelői és kereskedői szervezet különösen a kiváló minőségű magyar alma és szilva iránt érdeklődött, ezért képviselőjük hamarosan felveszi a kapcsolatot a magyar zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezettel. Az olasz szakemberek a tervek szerint a közeljövőben Magyarországra látogatnak, hogy tanulmányozzák az itteni kereskedelmi folyamatokat, és személyesen is meggyőződjenek a magyar termékek minőségéről.

A magyar delegáció az EU Környezetvédelmi Informális Tanácsülése keretében látogatott el az Európai Unió legnagyobb zöldség-gyümölcs piacára. A jövőbeli megállapodásnak külön hangsúlyt adhat a 2015-re tervezett milánói világkiállítás.

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még kell a csapadék

Még kell a csapadék

Nagyon várták a zöldségtermelők is a péntekre beharangozott és meg is érkezett esőt, pedig az eddigi aszály egyelőre nem okoz különösebb gondot – mond...

Korrektebb áralkut köthet a termelő

Korrektebb áralkut köthet a termelő

Szabályozottabb körülmények között szerződhet a termelő és a feldolgozó már az idei meggyszezonra, amennyiben az Országgyűlés elfogadja az erről szóló...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!