A Tej Terméktanács nem változtatott alapár-prognózisán

Agro Napló
Nem változtatott alapár-prognózisán a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége keddi ülésén:  az idei - 2013. április 1-től 2014. március 31-ig tartó - kvótaévre az alapár éves átlagára vonatkozó előrejelzés továbbra is kilogrammonként 99 forint - tájékoztatta a szakmai szervezet szerdán az MTI-t.

Az elnökség azzal számol, hogy a mostani alapár előrejelzés alapján a feldolgozók átlagosan mintegy 110 forintos felvásárlási árat fizetnek majd a termelők számára a kvótaév hátralévő részében a termelőknek.

    Lukács László, a terméktanács ügyvezető igazgatója asz MTI-nek elmondta: a szakmaközi szervezet vezető testületének alapár-előrejelzése azért fontos, mert az prognózis irányt mutat a termelőknek és a feldolgozóknak szerződéseik megkötéséhez, illetve módosításához.

    Az elnökség pedig azért nem módosította - a negyedévenként felülvizsgált - szeptemberi előrejelzést, mert a piaci viszonyokban alapvető változás nem történt. Azaz továbbra is a kereslet a tejpiaci folyamatok alapvevő meghatározó eleme, és ebben jelentős változás nem várható a következő hónapokban - mondta az ügyvezető igazgató.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Tej Világnapja online is sikeres volt

A Tej Világnapja online is sikeres volt

Idén online keretek között rendezte meg a Tej Világnapját a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Tej Terméktanács) a koronavírus-járványra tekint...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?