Élelmiszerbiztonság - A VM üdvözli, hogy Magyarország az élmezőnyben szerepel

Agro Napló
Az Economist Intelligence Unit (EIU) által készített élelmiszerbiztonsági rangsorolás komoly elismerést jelent Magyarország számára - mondta Bognár Lajos, a szaktárca élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára a kutatás eredményét kommentálva kedden az MTI-nek.

Magyarország vezető helyen szerepel a globális élelmezésbiztonsági ranglistán a hét közép- és kelet-európai ország között, a felmérés egyik alindexében, az élelmiszerek minősége és biztonsága területén pedig a régiós országok közül a legjobb helyezést érte el - derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságkutató által készített, hétfőn közzétett felmérésből. A DuPont vegyipari konszern megbízásából készített kutatás adatai szerint az élelmezésbiztonsági világranglistát az Egyesült Államok vezeti, míg Magyarország a 107 fejlett, illetve fejlődő országot rangsoroló felmérés első harmadában, a 28. helyen szerepel.

Bognár Lajos közölte: a mostani minősítés is megerősíti, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábbi létrehozása, és az általa követett szakmai irányvonal helyes, amit a nemrégiben közzétett középtávú élelmiszerbiztonsági stratégia is alátámaszt. Ez a partnerségen és a tudásmegosztáson alapuló, korszerű szemléletet tükröz, és ezzel új alapokra helyezi az élelmiszerlánc szereplőinek viszonyát Magyarországon - vélekedett a helyettes államtitkár.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A kisiskolásokra koncentrál a Nébih

A kisiskolásokra koncentrál a Nébih

Sikeres a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) komplex oktatási programja, amely az óvódásoktól kezdve, az általános iskolásokon keresztü...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58