2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fazekas Sándor az azerbajdzsáni miniszterhelyettessel tárgyalt a Kaposvári Állattenyésztési Napokon

Agro Napló
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Kaposvári Egyetem rendezvényén fogadta Bahram Alijevet, az Azerbajdzsáni Köztársaság mezőgazdasági miniszterhelyettesét.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok idei díszvendége az Azerbajdzsáni Köztársaság. Az ünnepélyes megnyitón a díszvendég delegáció nevében beszédet mondott Bahram Alijev, majd a megnyitót követően körbejárta a kiállítást Fazekas Sándor, Szávai Ferenc rektor, valamint Szita Károly polgármester vezetésével.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében létrejött kétoldalú miniszteri találkozón a felek megvitatták a két ország közötti kapcsolatok, valamint a két tárca együttműködésének fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket.

A találkozón szóba került az egyetemek és kutatóintézetek közötti együttműködési lehetőségek elősegítése, melynek jó példája a Kaposvári Egyetem és annak azeri partneregyeteme közti kapcsolat. Kiemelt témája volt a találkozónak az agrárkereskedelem fejlesztése, különös tekintettel a GMO mentes, valamint a biotermékekre.

A felek felvetették egy magyar-azerbajdzsáni üzletember találkozó megszervezését is, mely szintén elősegítené az országok közötti gazdasági kapcsolatok fejlődését. A miniszterek egyetértettek az élelmiszerpazarlás elleni fellépés szükségességében is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!