Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.30. kedd

agrarszektor.hu
Ma is folytatódik a túlnyomóan derült, napos, száraz idő - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.04.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.04.30.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.04.30.) napon.

2024.04.30. kedd: Ma is folytatódik a túlnyomóan derült, napos, száraz idő. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, helyenként a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 27 fok között várható.
Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.05.01 szerda: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A késő délutáni, esti órákban főleg a délnyugati országrész fölé vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek, és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél. Délutánra 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ha így megy tovább, 10 éven belül eltűnhet a magyar zöldségtermelés

Az enyhe tél, a késő tavaszi fagyok, a nyári aszályos időszakok és az azokat megszakító özönvízszerű esőzések, és úgy általában az egyenlőtlen csapadékeloszlás nem segíti a kertészeti ágazatot. Ezeknek a káros hatásoknak a csökkentésére, kivédésére vannak módszerek, ám azoknak költségvonzata is van, ami megjelenik a termés árában. Az éghajlatváltozás magyar mezőgazdaságra gyakorolt hatásáról szó lesz az AgroFuture 2024 Konferencián is május 23-án Kecskeméten, ahova most még tudsz jelentkezni!
 

Így vásárolnak húst a magyarok: szomorú, ami a boltokban történik itthon

A 2024-es év sem lesz könnyű az már látható. A fogyasztás alacsony, a munkaerőhiány továbbra is probléma, a forintárfolyam ingadozása sem segít. A sertésállomány folyamatosan csökken Európában, ezért nem várhatjuk, hogy drasztikusan csökken a sertés ára. Ezek a külső tényezők biztosan nem fogják segíteni az évünket - mondta Benkő András, a Kaiser Food Kereskedelmi és Marketing Igazgatója az Agrárszektornak adott interjújában. A szakember kifejtette azt is, hogy a fogyasztás nemcsak csökkent, hanem valamelyest át is alakult, ami szintén megnehezíti az élelmiszeripari cégek életét. A munkaerő-problémákkal kapcsolatban pedig kiemelte: nem biztos, hogy az emberek legnagyobb vágya, hogy hidegben, nedves környezetben álljanak egy gépsor mellett, az automatizáció lenne a megoldás. Az élelmiszeripar további problémáival kiemelten foglalkozunk az AgroFood konferencián, melyre még nem késő jelentkezni.

Vetés a kertben: itt a lista, ezekre jobb, ha figyelsz, sok múlhat rajta

A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet - akkor a tél alá vetést alkalmazzuk. A tavasz utáni, nyári vetések lényege, hogy ha időbeli eltolással, ütemezetten vetünk, akkor főleg a rövid tenyészidőjű növényekből nem egyszerre lesz sok termésünk, hanem folyamatosan kevesebb, ami ideális a konyhai felhasználást tekintve. Hiszen így nincs dömping, nincs egyszerre olyan sok betakarítani való, hogy ne tudnánk mit kezdeni az egyszerre jelentkező nagy mennyiségű terménnyel.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókkal úsznak be a magyarok a saját bankjaiknál: sokan nem is sejtik, mennyi pénzt veszítenek így

Nemrég szokatlanul magas kamatot fizető, új szolgáltatással hívta fel magára a figyelmet a Revolut egy napi kamatozású megtakarítási számlával. Az elsőként éppen Magyarországon elérhetővé tett termék azonban csak az online bank életében jelent újdonságot, ugyanis a hagyományos bankok többsége már régóta rendelkezik a szóban forgó számlához nagyon hasonló konstrukcióval. Az alábbiakban azt fogjuk áttekinteni, hogy a Revolut ajánlata mennyire számít vonzónak a többiekhez képest, illetve megnézzük azt is, hogy egyáltalán miért érheti meg egy ilyen számlának a fenntartása.

Imádják a magyarok ezeket a strandokat: íme 4+1 hely, ahová kutyánkat is magunkkal vihetjük fürdőzni

Egyre több kutyabarát fürdőhely kerül fel a térképre. Ez is azt mutatja, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű szolgáltatások iránt, illetve a helyi vállalkozók is szívesen nyitnak a kutyás vendégek felé, mely jó hatással van a forgalomra és a település turizmusára is. Persze nagyon nem mindegy, hogyan látogatjuk meg ezeket a strandokat, nem csak nekünk, kutyánknak is fel kell készülni egy ilyen kirándulásra. Mit tegyen meg a gazdi? Mire számíthat a kutyus? Óvári Andrást, a Vigyél Haza Alapítvány alapítóját és Skanecz Tamást, az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület munkatársát kérdeztük a témával kapcsolatban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?