Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.25. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.25. csütörtök

agrarszektor.hu
A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.04.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.04.25.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.04.25.) napon.

2024.04.25. csütörtök: A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2024.04.26 péntek: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a nap második felében pedig délnyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet is érkezhet. Legfeljebb jelentéktelen zápor fordulhat elő néhol. A déli szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. Délutánra 16 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Döntöttek az import sertéshúsokról: emiatt fájhat a magyar cégek feje

Adminisztratív terhet jelent az értékesítőknek, a fuvarozóknak, illetve számos húskészítmény-gyártónak az import sertéshúsra vonatkozó bejelentési kötelezettség, és mindez a költségekben is megjelenhet - mondta az Agrárszektornak Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke. Hozzátette, ez az intézkedés ugyanakkor segítség lehet az olyan tételek kiszűrésében is, mint amilyen az a német szalmonellás hús volt, amely tavaly az egyik hazai kiskereskedelmi láncban megjelent.

1740 óta örökítik meg a szőlőhajtásokat Kőszegen

A történelmi hagyományokban egyébként is bővelkedő Kőszegen csaknem három évszázados tradíció kapcsolódik a szőlőtermeléshez és borászathoz: a dunántúli kisvárosban 1740 óta minden évben ezen a napon a friss szőlőhajtásokról kis festményeket készítenek a híres Szőlő Jövésnek Könyvébe. A kezdetek óta egyetlen évet sem hagytak ki a helyiek, még a háborús időkből is vannak bejegyzések, így a könyv jóval több, mint lokális érdekesség. A páratlan kódex agrártörténeti és muzeológiai értékén túl a klímaváltozás egyedülálló dokumentuma is egyben.

Hogyan pályázhat sikeresen az élelmiszeripar? - Kiderül az Agrofood Konferencián

Milyen vidékfejlesztési pályázati lehetőségek nyílnak meg idén az élelmiszeri cégek számára, és hogyan lehet benyújtani sikeres pályázatokat? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofood Konferenciának, amelyet idén először rendez meg a Portfolio Csoport. A május 22-i kecskeméti hiánypótló rendezvény tematikus módon foglalkozik a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témákkal.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek a cégek a magyar vármegyék legnagyobb munkáltatói: Posta, Spar, Audi a toplista élén

Hosszú évek óta okoz gondot Magyarországon a munkaerőhiány, amit a gazdasági kormányzat bár különböző eszközökkel próbál megoldani, ám a szinten tartása sem túl hatékony. Az elmúlt években így a cégek a hiányt külföldi munkavállalókkal pótolták, noha egyes számítások szerint hazánk munkaerőtartaléka igen jelentős. Ennek nyomán a Pénzcentrum az Opten céginformáció-szolgáltató segítségével összegyűjtötte, hogy az egyes vármegyékben mely vállalkozások számítottak idén február végéig a legnagyobb foglalkoztatónak, s hogy az elérhető létszámadatik alapján nőtt vagy csökkent a létszámuk az elmúlt években.

Megyeri Szabolcs: ezek a növények már csak intenzív gondozás mellett maradnak életben

A vidéki kertészetekben a tavaszi szezonban a kertbarátok színes és változatos növénykínálatból válogathatnak. Az önellátás iránti érdeklődés növekedése mellett a helyi éghajlatnak és talajviszonyoknak megfelelő növények iránti igény is fokozódik, amelyek hozzájárulnak a biodiverzitás megőrzéséhez és a fenntartható kertműveléshez. Felkerestük a kertészetek és növénytermesztés szakértőit, mint Boross Dávidot, az Oázis Kertészeti Kft ügyvezetőjét, és Megyeri Szabolcsot, a Neumann János Egyetem kertészeti karának címzetes docensét, hogy megértsük, milyen növények és kerti termékek iránt érdeklődnek leginkább a vidéki kertbarátok, és hogyan alkalmazkodnak a növények, a helyi éghajlati és talajviszonyok változásaihoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!