Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.27. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.27. szerda

agrarszektor.hu
Változó vastagságú és mennyiségű felhőzet várható több-kevesebb napsütéssel, majd estétől délnyugat felől beborul az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.03.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.03.27.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.03.27.) napon.

2024.03.27. szerda: Változó vastagságú és mennyiségű felhőzet várható több-kevesebb napsütéssel, majd estétől délnyugat felől beborul az ég. Délutánig csak néhol fordulhat elő kis mennyiségű csapadék, majd a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél napközben többfelé megerősödik.

A hőmérséklet délután 15 és 23, késő este 11, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, így a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2024.03.28 csütörtök: Az éjszaka délnyugat felől érkező frontális felhőzet és csapadékzóna délelőtt elhagyja az északkeleti tájakat. Mögötte átmenetileg naposra fordul az idő, csökken a csapadék esélye, majd délnyugati irányból ismét felhősödés kezdődik, és késő délutántól már eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá fokozódik. A hajnali 5, 12 fokról délutánra általában 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Vallott a szakértő: 2024 bonyolultabb lesz a termelőknek, mint 2023 volt

2024 bonyolultabb lesz, mint 2023 volt. Hatalmas takarmányfeleslegek vannak Magyarországon, illetve az árak sem mondhatók éppen ideálisnak - tudtuk Berki Gyulától, a B-Aranykorona Kft. ügyvezető igazgatójától. Ráadásul a különböző állatbetegségek is tombolnak itthon, amit a gazdálkodók nem vehetnek félvállról. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy miért éri ma meg jobban Ausztriában feldolgozni a tökmagot, mint itthon és miért tartják fontosnak a fenntarthatóságot. Egyúttal kiemelte, a raktározás továbbra is komoly fejtörést okoz a termelőknek, és egyelőre nem látni rá kollektív megoldást.

Ilyen is rég volt: most jobb üzlet az állattartás Magyarországon

A szakemberek szerint, ha nem történik drámai esemény, akkor az idei és a következő év is az állattenyésztés megerősödéséhez vezethet Magyarországon - hangzott el a Portfolio Agrárium 2024 Konferencián. Hozzátették, a mostani alacsonyan stagnáló gabonaáraknak köszönhetően 2024-ben egészen biztosan növekedés várható a hazai takarmányipar vonatkozásában, ugyanakkor fontos látni, hogy Európa takarmánygyártása jelentősen csökkent az elmúlt években, és ez a fogyasztás zuhanása miatt a jövőben is folytatódhat. A konferencia kerekasztal-beszélgetésében szó volt többek között arról is, hogy a hazai szántóföldi növénytermesztésben diverzifikációra lenne szükség, és a 4-5 alapnövény mellett olyanokat termeszteni, amelyek itthon eladhatók.

Rendkívüli: megjelent a madárinfluenza a tejelő tehenekben

Az amerikai hatóságok megerősítették, hogy Texasban, Kansasban és valószínűleg Új-Mexikóban is madárinfluenzával fertőződtek meg tejelő szarvasmarhák. Hangsúlyozták, hogy az ország tejellátása biztonságos, a pasztőrözés elpusztítja a vírusokat. A jelenség ugyanakkor komoly károkat okozhat a tejtermelésben és új lendületet adhat a vírus fejlődésének, amelyből akár új világjárvány is kialakulhat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Küszöbön az újabb forintösszeomlás? Év végére elkerülhetetlen lesz a 405-ös euró

Az országhatáron belül zajló események rángatják most a forint árfolyamát, a Magyar Nemzeti Bank kamatpolitikája viseli meg legjobban a magyar fizetőeszközt - tudta meg a Pénzcentrum. Elemzők szerint a hazai fizetőeszköz ráadásul nem csak rövidtávon lesz gyenge, az év második felében akár a történelmi csúcsot is elérheti az euróval szembeni árfolyam.

Ilyen magánovikba járatja gyerekét a vidéki elit: egyre többen lépnek, vajon megéri?

A munkavállalást és gyermeknevelést támogató vidéki magánóvodák létfontosságú szerepet töltenek be a családok életében. A rugalmas nyitvatartás és a személyre szabott fejlesztések mellett többek között a fenntarthatóság és a minőségi szolgáltatások biztosítása jelentős kihívást jelent. Az Alapítványi és Magán Nevelési-Oktatási Intézmények, Szervezetek Nemzetközi Egyesülete (Alma Nemzetközi Egyesület) vezetőivel folytatott beszélgetéseink során feltárultak azok a lehetőségek, amelyekkel ezek az intézmények sikeresen válaszolnak a vidéki régiók egyedi igényeire. Ismerjük meg ezeket!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!