Ilyen adalékkal van tele sok élelmiszer: a legtöbben nem is sejtik, mit esznek
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
Az otthoni tartósításkor többféle módszer is alkalmazható, viszont, ha az üveg tartalmán romlásra utaló jeleket tapasztalunk, semmiképpen ne fogyasszuk el!
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
Nagynyomású kezelés hatását vizsgálta a nyers húspép minőségi jellemzőire vonatkozóan Visy Anna, aki eredményeivel elnyerte a Német–Magyar Társaság és...
Így lehet pazarlásmentes a karácsony.
Tippek a szamóca ideális tartósításához.
Az egészséges életmód szerves része a gyümölcsökben gazdag táplálkozás, mely többek között magas vitamin- és antioxidáns-tartalommal járul hozzá szerv...
Ezekkel a trükkökkel garantáltan sokáig friss marad a zöldség, gyümölcs.
Állítólag még az öregedés folyamatát is lassítja.
Ha tehetjük, csak így használjuk a fűszernövényeket!
Ilyet még nem láttál!
Verhetetlenek a hagyományos, érlelt, füstös ízjegyek.
Pár hét, és kezdődet a fakemencés szilvaaszalás a Göcsejben.
A legújabb technológiák új alapanyagigényt is támasztanak

Mostanra mindenki számára bebizonyosodott, hogy már nem működnek azok a módszerek, amiket 10-20 éve alkalmaztak a gazdák.
Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.