Közel a határidő: ezt már csak november 21-ig intézhetik el a magyarok
Idén korábban kell adatot szolgáltatniuk a szőlő- és bortermelőknek Magyarországon.
Idén korábban kell adatot szolgáltatniuk a szőlő- és bortermelőknek Magyarországon.
Tovább csökkennek a szőlő- és bortermelők adminisztrációs terhei Magyarországon.
Több elemből álló országos akció indul a szőlő aranyszínű sárgaság betegség visszaszorítása érdekében.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a Magyar Talajtani Társasággal együttműködve különleges programsorozatot indít.
10-15 százalékos költségnövekedést jelent a szőlészetekben az idén jól terjedő peronoszpóra és a lisztharmat elleni védekezés.
2024. január 4-től ismét lehetősége nyílik a szőlősgazdáknak a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.
A címkéken fel kell majd tüntetni a kalóriatartalom mellett a pontos összetételt, ami nem kis fejfájást okoz a termelőknek.
Nincs egyszerű dolga a szőlőtermesztőknek, és a szakemberek szerint idén sem lesz meg az álomhatár a termésmennyiségben.
Változik az eredetvédelmi szabályozás a Nagy-Somlói borvidéken, egységesen csak a Somló név marad használatban.
Az egyablakos ügyintézés a HNT által felügyelt informatikai rendszeren keresztül, a hegybírók közreműködésével valósul meg.
2023. május 30-án tisztújító küldöttgyűlést tartott Budapesten a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
A klímaváltozás és az ökológiai szemlélet lesz a Tokaj Wine Congress fő témája november 13. és 16. között.
Ilyen a szüret a járvány idején.
Az időjárás is okozhat még gondot a Villányi borvidéken.
A növényvédelem most a legkisebb probléma.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.