Készül a tritikálékenyér
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. Egy fiatal magyar kutató szerint az emberi táplálkozásb...
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. Egy fiatal magyar kutató szerint az emberi táplálkozásb...
Egy egész hétig tartó nemzetközi tudományos rendezvényt szerveztek a tritikále nemesítésben elért eredmények bemutatására a Gabonakutató Nonprofit Kft...
Alacsonyabb szénhidrát-, magasabb rosttartalom jellemzi, mint a klasszikus búzát. Fontos eleme lehet a jövő egészséges étrendjének a tritikále (rozsb...
A kérõdzõ állatok takarmányozásában fõként a magyar mezõgazdaság korábbi idõszakában játszottak fontos szerepet a különbözõ õszi- és tavaszi takarmány...
A tritikálé, azaz a rozsbúza emberi élelmezési hasznosítására indult uniós támogatással kutatási program Szegeden.

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.