Aggasztó áremelés jöhet: keményen megdrágulhat itt a kenyér
Szlovákiában a pékek és élelmiszeripari szereplők aggódnak a kormány tervezett gazdasági intézkedései miatt.
Szlovákiában a pékek és élelmiszeripari szereplők aggódnak a kormány tervezett gazdasági intézkedései miatt.
Az európai vajárak rekordmagasságba emelkedtek az elmúlt hónapokban, ami komoly kihívás elé állítja a pékeket és cukrászokat.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
A pékségek egyre szélesebb körben használják a kovászos technológiát, a termékválasztékot pedig a fogyasztói igényekhez alakítják.
Árcsökkenés jöhet hamarosan a kenyérnél Magyarországon, ősszel ugyanis árversenybe kezdenek majd a malmok.
Duplájára nőtt a kenyér ára egy év alatt Magyarországon, de csökkent a fogyasztása itthon.
Egyre népszerűbbek Magyarországon a nem hagyományos kenyérgabonából készült lisztek, illetve az ezekből sütött pékáruk.
Több tényező is közrejátszik a friss pékáruk, például a kenyér, a zsömle árának alakulásában, de az biztos, hogy az energiaáraknak komoly hatása van.
Jelentős mértékben megdrágult a kenyér egy év alatt.
A legnagyobb munkaerőhiány a gépkezelő, az állattenyésztő foglalkozásokban van.
Félő, nem ez lesz az egyetlen áremelés az ágazatban idén.
Mesterleveleket és elismeréseket adott át a NAK.
2022. is áremelkedéssel indulhat.
Egy ideig még nem is reménykedhetünk az árak csökkenésében.
Nagyon felkapott termék lett a német pékségben.
Augusztusban eldől, melyik 2021-ben az Év Kenyere.
Nem csak a liszt drágulása ró komoly terheket a pékségekre.
Íme a Borbás farm története és jelene.
Ismertették a Magyar Pékszövetség IX. termékversenyének díjazottjait. Az idei nyerteseknek – az augusztus 20-át megelőző napon – a szövetség fennállás...

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.