A kormányzat bevezeti a „Kiváló Minőségű Élelmiszer” (KMÉ) elnevezésű védjegyrendszert - jelentette be június elején az Agrárminisztérium (AM) élelmi...
A Bóly Rt. jogelõdei Bárban, 1946. május 28-án határozták el, hogy baromfitenyésztéssel kívánnak foglalkozni. Bár Község Földigénylõ Bizottsága minta...
A Saaten-Union repcenemesítõi, az NPZ és a Raps GbR, az 1970-es évek közepétõl kezdték el felépíteni egy olyan nemesítési rendszert, amely napjainkra...
Az õszi káposztarepce vetésterülete az eddigi legmagasabb szintre emelkedett, meghaladta a 233 ezer ha-t és az elmúlt évhez képest 68%-os növekedést p...
A zab vetésterülete az elmúlt években 55-63 ezer hektár között alakult Magyarországon. Szakemberek körében változatlanul az egyik legértékesebb takarm...
A premixgyártás színvonala ma Magyarországon megfelel a nyugat-európai követelményeknek. Csak olyan premix kerülhet a termelõhöz amelyik minõségében,...

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.