A kormányzat bevezeti a „Kiváló Minőségű Élelmiszer” (KMÉ) elnevezésű védjegyrendszert - jelentette be június elején az Agrárminisztérium (AM) élelmi...
A Bóly Rt. jogelõdei Bárban, 1946. május 28-án határozták el, hogy baromfitenyésztéssel kívánnak foglalkozni. Bár Község Földigénylõ Bizottsága minta...
A Saaten-Union repcenemesítõi, az NPZ és a Raps GbR, az 1970-es évek közepétõl kezdték el felépíteni egy olyan nemesítési rendszert, amely napjainkra...
Az õszi káposztarepce vetésterülete az eddigi legmagasabb szintre emelkedett, meghaladta a 233 ezer ha-t és az elmúlt évhez képest 68%-os növekedést p...
A zab vetésterülete az elmúlt években 55-63 ezer hektár között alakult Magyarországon. Szakemberek körében változatlanul az egyik legértékesebb takarm...
A premixgyártás színvonala ma Magyarországon megfelel a nyugat-európai követelményeknek. Csak olyan premix kerülhet a termelõhöz amelyik minõségében,...
Kékbúza-liszt és magyar termesztésű rizstermékek is szerepelnek az Agrármarketing Centrum standján a nürnbergi Biofach-on
A jegy egész évben kiváltható és érvényesíthető, azonban vadászni csak érvényes vadászjegy birtokában lehet.
Franciaország: 6%-kal marad el az idei póréhagymatermés a tavalyitól
Új támogatási rendszer, új időjárási és piaci kihívások, munkaerőhiány: ezekkel kell megküzdenie a kiskérődző ágazatnak a jövőben.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.