Ezzel vannak tele a Magyarországon is kapható energiaitalok: itt az igazság
Egy energiaitalban 9,5, a kólában 9, a „dobozos” tejeskávéban pedig több mint 7 kockacukornyi cukor van.
Egy energiaitalban 9,5, a kólában 9, a „dobozos” tejeskávéban pedig több mint 7 kockacukornyi cukor van.
Az elmúlt két esztendőben tapasztalt fellendülést követően 2024-ben ismét rossz éve volt a magyar cukorágazatnak.
Ma egyetlen cukorgyár működik itthon, Kaposváron, ez látja el a hazai keresletet és termel exportra - támogatás nélkül már nem éri meg a cukorrépa termesztése.
Az árstopok megszüntetése után akár kétszeresére is drágulhat a cukor Magyarországon.
Nehéz helyzetben vannak a magyarországi cukorrépa-termesztők, miközben óriási lehetőségek rejlenek az ágazatban.
Elkezdődött a cukorrépa-feldolgozás a Magyar Cukor Zrt-nél, és több, a hazai cukorgyártást fellendítő projekt is elindult már.
Miért nincsen elegendő cukor a hazai boltokban?
Mi lesz a cukorgyár sorsa?
12 éves mélyponton a brazil cukorexport
Korai még temetni ezt a kultúrát
Elkezdődött a kiszámolós játék.
Az Európai Unió Törvényszéke elutasította Magyarország keresetét, és helyt adott az Európai Bizottság érvelésének, amely szabálytalanságokat tárt fel...
Még megvannak a cukorsilók, amelyek felszámolásáért pénzt vettünk fel a cukorreform idején.
Európa legnagyobb kristálycukor-gyártójának elege van az alacsony cukorárból
Pislákoló fény az alagút végén
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. október 15-i luxemburgi ülésén olasz kezdeményezésre nyolc tagállam, köztük Magyarország kérte a Bizottságot...
Csillaghullással tarkított éjszakák jönnek Magyarországon, érdemes lesz résen lenni.
Többnyire derült vagy felhőtlen, napos időre van kilátás, de nyugaton, délnyugaton még előfordulhatnak felhősebb körzetek
A nyári nyugalmi állapot bizonyos évelő pázsitfűfajoknál megfigyelhető evolúciós válasz, adaptív tulajdonság, egy kifinomult túlélési stratégia.
Óriási érdeklődés tapasztalható a hazai halászati és haltermelési ágazatban a megnyíló pályázatok iránt.
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.