Gyakran eszel avokádót? Jó, ha tisztában vagy vele, mi derült ki róla
A globális avokádókereslet olyan mértékben nő, hogy a termelés és a környezet egyszerűen képtelen tartani vele a lépést.
A globális avokádókereslet olyan mértékben nő, hogy a termelés és a környezet egyszerűen képtelen tartani vele a lépést.
Az egyes gyümölcsfélék fogyasztásának gyakoriságát vizsgáló kérdőívet tettek közé az EU-ban.
Télen ezért is vásárolunk több déligyümölcsöt, mert nálunk nincs termő-szezonja éppen semminek.
Vannak utóérő és nem utóérő növények, utóbbiakat, ha éretlenül szedjük le, abból nem sül majd ki semmi jó.
A legtöbb élelmiszer-növényünk esetén megszokás alapján eldöntjük, hogy melyik a gyümölcs és melyik a zöldség, ám nem minden az, aminek hisszük.
A Jala avokádók átlagosan 1,2 kg-osak, és a szeletelés után tízszer tovább eltarthatók, mint a hagyományos fajták.
Bővült a zöldségek, csökkent a gyümölcsök importja Spanyolországban az idei év első hét hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest.
Az elmúlt évben a durián lett a legjelentősebb külföldről behozott gyümölcs Kínában.
Hatalmasat zuhant az eddig luxusnak számító avokádó ára, aprópénzért juthatnak hozzá a fogyasztók.
De ne legyen korai az öröm!
Eddig se volt olcsó, de most tényleg elszállt az ára.
Íme a klímaváltozás nagy vesztesei.
Egyre több gyümölcsöt importálnak a spanyolok.
Hatalmas csapást mért a koronavírus világjárvány Portugáliában a vendéglátóiparra: az éttermek több mint fele leállt.
A fejlődő országok kereslete tartja szinten a globális élelmiszerkereskedelmet.
Ketyeg az óra.
Az előrejelzések szerint az Európai Unió borfogyasztása mintegy 8 százalékkal csökken majd az idei szezonban a koronavírus járvány miatt – derül ki a...
Többet árt a klímának ha marhahúst eszünk?

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.