Teljes a kép: megérkezett a Kverneland iXdrive S6

Agro Napló2021. szeptember 8. 14:46

A permetezés területén 50 év tapasztalattal rendelkező Kverneland európai körút keretében mutatta be az új iXdrive S6 önjáró szántóföldi permetezőgép sorozatát. A hazai menedzsment képviselői, valamint a Kverneland európai termékmenedzsere, Pavel Dvořák fogadta az érdeklődőket a körút bábolnai állomásán.

Az iXdrive S6 önjáró permetező ötvözi a gazdálkodói elvárásokat a mai korszerű technológia és digitalizáció vívmányaival, ezen ötvözet legfontosabb elemeit egy puzzle kirakó segítségével érzékeltetjük. Elöljáróban annyit, hogy a Kverneland iXdrive S6 széria alapmodellje az iXdrive HP, a csúcsmodell az iXdrive HP ECODRIVE, amelyek magában foglalnak olyan funkciókat, mint a JD Power Stage V motor és az iXflow-E® fúvókánkénti szakaszolás. A standard változatú gépnél a hajtáslánc egy új dízelmotort és új hidraulika rendszert kapott, ami a rendelkezésre álló teljesítmény hatékonyabb felhasználását eredményezi. Az új motor egy 6 hengeres, 250 LE-s, turbófeltöltővel ellátott John Deere motor, ami megfelel az EU Stage V-ös normáknak. A hidraulika rendszer fokozatmentes sebességváltoztatásra képes csökkentett motorfordulatszámmal. A legmagasabb ECODRIVE változat esetében a 300 lóerős Stage V-ös motor az alapfelszereltség, amely rendkívül kényelmes, mivel 40 km/h sebességnél csak 1350 1/min fordulatszámon dolgozik.

1. Stabilitás

A gép stabilitása biztonságos közlekedést és munkavégzést tesz lehetővé. Az iXdrive S6 súlypontja alacsonyan található – köszönhetően az alvázba besüllyesztett permetlétartálynak, valamint annak kompakt kialakítása maximális stabilitást biztosít nagy munkasebesség vagy a közúti közlekedés esetén is. A hidropneumatikus felfüggesztés mindkét tengelyen csillapítja a mozgást mindkét irányban, továbbá biztosítja a keret stabilitását a közúton, valamint a szántóföldön, különösen kanyarodáskor vagy a táblavégi fordulókban. A gazdálkodók igényeinek megfelelően az iXdrive 3 féle kormányzási móddal, különböző hasmagasságokkal és nyomtáv-kombinációkkal rendelhető.

2. Könnyű kezelhetőség

Az iXdrive S6 széria könnyű hozzáférhetőséget biztosít a permetező kezelőfelületéhez, a vegyszerbekeverőhöz, a szűrőkhöz, a tiszta vizes tartályhoz és a szivattyúhoz. Az EasySet kontroll panel kialakítása ergonomikus, minden funkció egy helyre van összegyűjtve és az oldalsó burkolat mögött mindig védett helyen található, így a munkaterület mindig tiszta, vegyszer- és pormentes marad. A permetező kezelő szelepjei elektronikus működtetésűek (iXclean® Pro), minden funkció a fülkéből vezérelhető. A funkciók közötti váltás – feltöltés, keverés, hígítás, öblítés, kerettisztítás, keretfeltöltés és tartálytisztítás – végtelenül egyszerű. Az automata feltöltésen kívül (a permetező saját szivattyújával) az iXclean® Pro magában foglal egy többlépcsős tisztító programot, mely 3x-os hígítással öblíti el a teljes permetezőgépet.

3. Permetlé menedzsment

Az iXdrive Standard felszereltségének a része az iXclean® Pro automata szelepvezérlés és az iXflow-E® nagy nyomású cirkulációs rendszer fúvókánkénti szakaszolással. Ezek lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű, megfelelő helyre és időben történő permetezést. A permetlé szabadon áramlik a rendszerben és visszatér a tartályba, amikor a permetezés nincs bekapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a permetező vezetékekben nincs ülepedés és permetezés vagy tisztítás közben nincsenek „zsákutcák”, még akkor sem, ha a keret csak részlegesen van használva. A permetezés során minden szakasz nyomás alá kerül a permetlévezetékek mindkét irányából, így a permetezési munka azonnal megkezdhető nyomásesés nélkül. Ezt az egyedi megoldást a Kverneland szabadalma védi.

4. Precíziós permetezés

A permetezési művelet során a precizitás az egyik legfontosabb tényező. A cél az, hogy a felhasznált növényvédő szert megfelelően elkeverve minden cseppben egyenletesen juttassuk ki a növényzetre, még nagy munkasebesség esetén is. Az iXdrive S6 lengéscsillapított, paralelogramma keretfelfüggesztéssel van felszerelve, amely ötvözi a stabilitást a lágy szórókeret-kiegyensúlyozással, valamint korlátozza a keret függőleges irányú elmozdulását, minimalizálva a permetezési magasság eltéréseket, és biztosítva a megfelelő lefedettséget. A Boom Guide szenzor technológia tökéletes keretvezetést biztosít változatos körülmények esetén, megkönnyítve ezzel a gépkezelő munkáját, aki a permetezésre tud koncentrálni.

5. Intelligens elektronika

Az innovatív, intuitív felülettel rendelkező iXspray szoftver révén a permetező üzemeltetése könnyen elsajátítható. Az iXspray-ben szép számmal találunk olyan funkciókat, amelyek a kezelő kényelmét szolgálják. Használatukkal időt takaríthatnak meg és elkerülhetik a hibákat a mozgalmas permetezési szezonban. Ezek közül az egyik a permetezési feladatok előre programozott beállításai és az egyszerűen programozható keretkonfigurációk. Az IsoMatch Grip joystick segítségével szinte gyerekjáték az irányítás.

6. Összekapcsolhatóság

Az IsoMatch FarmCentre elérhető a Kverneland ISOBUS-os gépeihez az IsoMatch Tellus PRO terminállal kombinálva. Akár irányítani szeretné flottáját, akár távolról kezelni a feladatokat, vagy elemezni a gép teljesítményadatait, az IsoMatch FarmCentre ezt egy egyszerű webalkalmazáson keresztül biztosítja, összekapcsolva a munkagépeket, a traktorokat és a terminálokat egyetlen folyamatos adatcsatornán.

További információkért töltse le a gép magyar nyelvű prospektusát ide kattintva!

-an-
Címkék:
vevőtalálkozó, rtk, sonkát, swadro tc 2000, magazin-2021-09,