Megvannak az Év Traktora 2022 díj jelöltjei

Agro Napló2021. június 28. 09:51

A legjobb európai traktornak járó díj négy kategóriájában mutatták be a jelölteket június közepén Olaszországban. A díj főtámogatója idén is a BKT indiai gumigyártó vállalat.

A www.totydigital.com digitális csatornán elindították az Év traktora 2022-es kiadását.

Az Év traktora (Tractor of the Year) egy 1998-ban létrehozott nemzetközi díj, amely minden évben összehozza a mezőgazdasági gépesítés világának vezető szaklapjait, hogy 25 különböző ország 26 szakértőjéből álló zsűrit alkossanak, amely elemzés, vita és helyszíni vizsgálatok révén átadja a díjat a legjobb európai traktornak.

Idén is négy kategóriában kerül kiosztásra a díj.

A fő kategória az Év traktora, amely minden traktor előtt nyitva áll, és amelyre idén a következő márkák jelöltjei pályáznak: Case IH, John Deere, Massey Ferguson, New Holland és Valtra.

A második kategória az Év univerzális traktora, a résztvevő márkák pedig a következők: Claas, John Deere, Landini, Massey Ferguson és Valtra.

A harmadik kategória az Év speciális traktora a szőlőkben, gyümölcsösökben, domboldalakon és hegyekben dolgozó traktorok számára. A versenyzők a következők: Antonio Carraro, Carraro Tractors, Ferrari és Reform.

Az utolsó kategória az Év fenntartható traktora, amely az első három kategória összes jelöltjei közül a fenntarthatóság szempontjából legjobb traktort díjazza, a versenyzők a következők: Antonio Carraro, Carraro Tractors, Case IH, Claas, John Deere, Ferrari, Landini, Massey Ferguson, New Holland, Reform és Valtra.

A díjat második éve a BKT támogatja. Az indiai multinacionális vállalat, amely a speciális gumiabroncsok egyik vezető globális gyártója, erős jelenléttel rendelkezik a mezőgazdasági piacon. „Nagyon fontos, hogy itt legyünk, mert itt vitatják meg a legfontosabb mezőgazdasági kérdéseket: a fenntarthatóságtól az autonóm szállításig, az adatkezeléstől az elemzésig, azt, hogy hogyan optimalizáljuk és növeljük a műveletek hatékonyságát” - mondta a megnyitó műsorban Lucia Salmaso, a BKT Europe vezérigazgatója.

Az év során különböző videós anyagokat láthatnak majd ezekről az izgalmas kérdésekről és a jelölt traktormodellekről a BKT által működtetett www.totydigital.com digitális csatornán.

A díjakat élőben, a 2021. október 19-23. között rendezendő bolognai EIMA agrárgépes szakkiállításon fogják átadni, ahol természetesen a összes jelölt traktor élőben is megtekinthető lesz.

Címkék:
traktor, mezőgazdaság, év traktora, mezőgépészet, mezőgép, toty 2022,