2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

Még tartanak a tárgyalások a zárolt olasz bortételekkel kapcsolatban

Agro Napló
A nyomonkövetési vizsgálatok befejezéséig hatósági zár alatt marad, azaz nem kerülhet forgalomba az a mintegy 50.000 hektoliter, NÉBIH által zárolt olasz bor, amely lefoglalását Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter július 18-án rendelte el.

Az érintett olasz bortételekkel kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium, a NÉBIH és az illetékes olasz hatóságok képviselői folyamatosan egyeztetnek és mindent megtesznek az ügy mielőbbi megoldása érdekében.

Az olasz szakértők tájékoztatása alapján az eljárás alá vont olasz borok élelmiszerbiztonsági kockázatot nem jelentenek, azonban a nyomonkövetést biztosító dokumentumok vizsgálata még tart. Amíg az olasz hatóságok nem adnak megfelelő garanciákat a tételek eredetére vonatkozóan, addig azok Magyarországon sem kerülhetnek forgalomba.

A magyar és olasz hatóságok közös célja az esetleges borhamisítás elleni fellépés, valamint a feketekereskedelem elleni küzdelem.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Növekszik a hazai borkészlet

Növekszik a hazai borkészlet

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?