A FAO Európai és Közép-Ázsiai tagországainak informális tanácskozása a Földművelésügyi Minisztériumban

Agro Napló
Magyarország május 18-19. között ötödik alkalommal ad otthont az ENSZ legnagyobb szakosított szervezete, az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) Informális Regionális Konzultációjának, amelyen részt vesznek az európai és közép-ázsiai régió országainak felső vezetői és szakértői szintű képviselői, valamint az üzleti, akadémiai és civil szféra képviselői.

A nemzetközi rendezvény célja többek között a budapesti székhelyű FAO Európai és Közép-Ázsiai Hivatal 2014-2017 évi Középtávú Terve végrehajtásának félidős értékelése, a 2016-2017 évi munkaprogram prioritásainak egyeztetése, valamint felkészülés a FAO Európai Mezőgazdasági Bizottságának ülésére, amelynek helyszíne szintén Budapest lesz szeptember 22-23. között.

A több mint 30 ország képviselőjének részvételével tartott rendezvényt Tóth Katalin helyettes államtitkár nyitotta meg továbbítva Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter üdvözletét. Beszédében ismertette a FAO és Magyarország együttműködésének eredményeit; többek között kiemelte a sikeres FAO-magyar ösztöndíjprogramot. A program keretében már több mint 200 egyetemi hallgató 28 országból részesült ösztöndíjban a Magyar Kormány finanszírozásának köszönhetően. Szeptemberben újabb 34 hallgató kezdheti meg tanulmányait magyar agráregyetemeken.

A FAO tagállamai különböző földrajzi régiókhoz tartoznak ezek közül legnagyobb csoport az európai és közép-ázsiai régió 53 tagországgal. A régiós csoport soros elnökségét 2015 első félévében Magyarország látja el a FAO római központjában, ezért az idei informális konzultáció különös aktualitással és agrárdiplomáciai jelentőséggel bír Magyarország számára.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 15. 12:02