Jelöletlen, import étkezési burgonyát semmisítenek meg Kecskeméten

Agro Napló
Megsemmisítenek több mint 21 tonna külföldről érkezett étkezési burgonyát Kecskeméten, az áru kötelező jelölésének hiánya miatt – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kabinet-titkára szerdán az MTI-vel.

Kovácsné Friedrich Nikoletta tájékoztatása szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai november 14-én a Szlovák-Magyar határon feltartóztattak egy Lengyelországból érkező étkezésiburgonya-szállítmányt, amely jelöletlen volt, és nem rendelkezett a szükséges növény-egészségügyi igazolásokkal. Az előírásoknak megfelelően az árut az ellenőrzés helyén plombával lezárják, majd kiskunfélegyházi célállomására irányították, ahol  a megyei kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának zöldség-gyümölcs minőségellenőre megvizsgálta.

    A szakember az ellenőrzés során megállapította, hogy a termék nem rendelkezik a kötelező jelölésekkel, ezért a vonatkozó jogszabályok értelmében intézkedett az áru megsemmisítéséről. 

    Az 1430 darab raschel zsákban kiszerelt, zsákonként 15 kilogramm mennyiségű burgonyát szerdán Kecskeméten, a Bácsvíz Zrt. telephelyén semmisítik meg – közölte Kovácsné Friedrich Nikoletta.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Darabáras lett a krumpli is

Darabáras lett a krumpli is

Az idényáras élelmiszerek ára az elmúlt egy évben több mint 20 százalékkal nőtt, a burgonya esetén pedig ennél is jóval nagyobb a drágulás. A francia...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?