Tíz nemzet 36 fogata indul Izsákon a Négyesfogathajtó Eb-n

Agro Napló
Ez egy látványos, eredményes sportág, egyben a magyar nemzet sportága, ezért állunk főtámogatóként az esemény mögé, mert megtérül a befektetés – mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Izsákon megrendezésre kerülő Négyesfogathajtó Európa Bajnokság beharangozó sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a tárca 75 millió forinttal támogatja az eseményt. Budai Gyula kiemelte a régi legendák és a Lázár-fivérek magasra tették a lécet az eredményességet illetően az 1971 óta megnyert 70 Eb- és vb-éremmel, köztük 33 arannyal.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hangsúlyozta, a lovas társadalom igazi alkotó közösség kiváló döntésképességgel és szervezőkészséggel, ezért is olyan sikeres. Az Emmi 10 millió forinttal járult hozzá az Eb költségvetéséhez.


Fotó: Pelsőczy Csaba

Az Eb megnyitója jövő hét csütörtökön lesz, majd pénteken a díjhajtással kezdődik a verseny, szombaton a maratonhajtással folytatódik, s végül vasárnap az akadályhajtással zárul.

(Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság)

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?