A Hajdú-Bét károsultak hétfőig adhatják be támogatási igényüket

Agro Napló
A Hajdú-Bét károsultak július elsejéig adhatják be támogatási igényüket aMezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH)- közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón.

    A szaktárca azzal számol, hogy mintegy 100-120 termelő nyújt majd be támogatási igényt, mint közvetlen beszállító. Erre a célra a VM mintegy 300 millió forintot különített el. Június 26-ig 106 támogatási kérelem érkezett, hozzávetőlegesen 174 millió forint kifizetési igénnyel. Egy károsult maximum 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

    Az államtitkár emlékeztetett, hogy miután az uniós agrárminiszterek tanácsa elfogadta a közös agrárpolitika (KAP) reformját a hét elején Luxembourgban, és az Európai Parlament (EP)  szerda délután jóváhagyta azt, csütörtökön délelőtti hír szerint  Martin Schulz, az EP elnöke az MFF-fel, a közös költségvetéssel kapcsolatos megállapodás elfogadását javasolja az EP-nek. Ez azt jelenti, hogy az együttdöntési eljárás keretében megszületett a politikai megállapodás - hangsúlyozta.

    Hozzátette: a mostani tárgyalásokon a magyar mezőgazdaság, a magyar vidékfejlesztés és a gazdák érdekeit sikerült jól képviselni, és így bizakodva tekinthet Magyarország az unió közös agrárpolitikájának 2014-2020 közötti időszaka elé.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?