VinAgora Nemzetközi Borverseny

Agro Napló
Hazánk legrangosabb megmérettetésére 560 nevezés érkezett, mely borok megkóstolhatók a VinAgora Borgálán!

Ismét nagy érdeklődés övezte a VinAgora Nemzetközi Borverseny felhívását. Magyarország egyetlen nemzetközileg is akkreditált versenyére idén 560 bort neveztek a világ 19 országából. Ausztrália, Bolívia, Brazília, Franciaország, Japán, Libanon, Új-Zéland, Spanyolország, Portugália, Uruguay is szerepel a nevező országok sorában.

A borversenynek idén is Budapest ad otthont június 14-16. között, ahol 16 ország elismert szakemberei gyűlnek össze, hogy végigkóstolják és legjobb tudásuk szerint bírálják a nevezett tételeket. A nemzetközi előírásoknak megfelelően mindenki naponta legfeljebb 35-40 féle bort bírálhat. A korlátozásra a bírálati munka minősége érdekében van szükség. A verseny  zárt szakmai eseményként zajlik, hiszen meg kell teremteni a bírálat optimális körülményeit: csend, nyugodt környezet, megfelelő fényviszonyok, optimális teremhőmérséklet.

Kemény munka folyik ilyenkor a borversenyen. A szakemberek legjobb tudásuk szerint, teljes fegyelem és összpontosítás mellett bírálják a borokat, ítélnek oda érmeket, ha kell, egymást meggyőzve vagy egymás ellen érvelve vitatkoznak egy-egy borról, míg végül megszületnek az eredmények.

A VinAgora olyan nagy nemzetközi szervezetek védnökségét élvezi, mint a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (O.I.V.) és a Borászok Nemzetközi Szövetsége (U.I.OE.), továbbá a verseny évek óta aktív tagja a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetségének (VinoFed). Ezek a szervezetek minden évben delegálnak ellenőrző bírálókat a versenyre, akik figyelemmel kísérik a bírálatot, valamint felügyelik annak szabályos lefolyását.

A szűk szakmai körben bonyolított verseny eredményei a fogyasztók számára is fontosak. A borkedvelő nagyközönség idén is megismerheti a részletes eredményeket, és végigkóstolhatja a borversenyre nevezett összes bort. A VinAgora Borgálára június 29-én kerül sor Budapesten, a Boscolo Konferencia Központban, ahol az 560 féle bor kóstolgatása mellett a világ sonkáiról szóló előadáson és interaktív játékon is részt vehetnek a borkedvelők. Jegyek már elővételben kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon.

www.vinagora.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Növekszik a hazai borkészlet

Növekszik a hazai borkészlet

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?