MENÜ

Wacker Neuson Universe 2018: emissziómentes géptechnológia és digitális világ

2018.07.04.

2018. június 16. és 21. között a Wacker Neuson bizonyította,hogy a géptechnológia terén manapság minden lehetséges, és bemutatta, mit hozhat a jövő. Az EMEA térség ügyfelei, kereskedői és szakértői egy héten át találkoztak az ausztriai Linz melletti Hörschingben lévő gyárában, hogy saját szemükkel láthassák az új zéró emissziós gépeket, valamint kipróbálják a termékeket és digitális megoldásokat, illetve eszmecserét folytassanak.

 

A hörschingi gyárban történik a Wacker Neuson forgó-kotróinak és dömpereinek fejlesztése és gyártása. 2012-es felépítése óta az üzemet a világ egyik legmodernebb géptechnológiai gyárának tekintik. Évente kb. 17 000 gépet gyártanak.

A Wacker Neuson Universe vendégei a gyárlátogatás során betekintést nyerhettek a kulisszatitkokba, megtekinthették a teljes Wacker Neuson termékskálát bemutató kiállítást és saját maguk is kipróbálhatták a gépeket.

„Örülünk, hogy ilyen sok vendég érkezett a teljes EMEA-régióból, hogy megtapasztalhassa a Wacker Neuson Universe nyújtotta élményt - a legújabb zéró emissziós gépek gyártásától kezdve a szervizen át a virtuális valóságig. Ügyfeleink, kereskedőink és partnereink közelsége vállalati DNS-ünk része, ez a kiállítás pedig hangsúlyozza azt, hogy mennyire fontos számunkra az eszmecsere” – összegezte Alexander Greschner, a Wacker Neuson SE értékesítési vezetője.

Emissziómentes építőipari gépek: a jövő elérkezett

A Wacker Neuson mára egy nagy lépéssel a kipufogógáz-kibocsájtás törvényi követelményei előtt jár, és a hagyományos munkagépek mellett – melyek kibocsátása kevesebb, mint egy autóé – már zéró emissziós termékskálát is kínál, mellyel a városon belüli építkezési helyszíneken teljesen emisszió-mentesen és csendesen lehet dolgozni.

„A Wacker Neuson zéró emissziós sorozat következetes kiépítése a számunkra logikus lépés, ha a jövőbe tekintünk. Az építőgépekre vonatkozó törvényi előírások is a károsanyag-kibocsátás csökkentés irányába fejlődnek évek óta. Mi még egy lépéssel tovább lépünk és minden fő termékcsoportban legalább egy emisszió-mentes terméket kínálunk” – magyarázza Martin Lehner, a Wacker Neuson csoport ügyvezetője. „A piaci bevezetés előfeltétele, hogy a gép az élettartama során kifizetődjön és gazdaságosan üzemeltethető legyen. Ehhez tartozik az is, hogy az akkumulátor egy átlagos munkanapig kitartson.”

Az EZ17e teljesen elektromos Zero Tail mini kotrógép megszolgálta a sok jóváhagyást és lelkesedést. Az 1,7 tonnás elektromos kotrógép különösen alkalmas olyan környezetekben történő használatra, ahol a távozó kipufogógázok és a zaj kerülendő, például belvárosokban, épületekben és alagutakban végzett munkáknál vagy iskolák és kórházak közelében.

A zéró emissziós család legújabb tagja a DW15e elektromos kerekes dömper összkerékhajtással és 1,5 tonnás névleges teherbírással. Ez különösen anyagszállításra használható, olyan helyeken, ahol a munkát emisszió-mentesen és lehetőleg halkan kell végezni. A DW15e a menethajtáshoz és a munkahidraulikához külön elektromotorral van felszerelve, a teljesítmény igényeknek megfelelő és független felhasználása és az energiafogyasztás minimalizálása érdekében. A gép fékezésekor, illetve lejtőn történő haladáskor az energia vissza lesz táplálva az akkumulátorba. Ez a szokástól eltérően nem lesz hővé alakítva, hanem az akku töltésére lesz használva. A karbantartást nem igénylő akkumulátor beépített töltőkészülékkel együtt kerül kiszállításra, amely egy hagyományos háztartási csatlakozó aljzathoz csatlakoztatható. Az EZ17e és a DW15e egyaránt 2019-től lesz elérhető.

Digitalizálás

A digitalizálás a Wacker Neusonnál már régóta tart, többek között a termékfejlesztés, a gyártás terén illetve az ügyfelek részére kínált intelligens megoldások terén. Erről az Universe látogatói is meggyőződhettek a szerviz- és Hololense-bemutatók során. Az saját applikációval rendelkező új telematikai megoldás az optimális szerviz érdekében épp olyan jó fogadatatást kapott, mint a karbantartás és javítás terén kínált megoldások. Egy szimulált szervizbemutató keretében látványosan megtapasztalhatták, hogy miként tudják a gép szakértői távolról instruálni a szerviztechnikust a gép javítása során. Egy további állomáson az ügyfeleknek virtuális valóságszimulátorok használatával lehetőségük nyílt megtekinteni és kipróbálni a fejlesztés nagyon korai szakaszában lévő gépeket, és azokról közvetlen és fontos visszajelzést adni. A digitális élményt egy 360 fokos videó tette teljessé, melynek segítségével az ügyfelek teljesen elmerülhettek a Wacker Neuson zéró emissziós világában és megcsodálhatták, hogy miként lehet egy érzékeny területen, például egy állatkertben lévő építési területen halkan és kipufogógáz nélkül dolgozni.

Az újdonságok elsőként történő kipróbálása

A zéró emissziós újdonságok és a digitális világ mellett a Wacker Neuson elsőként mutatta be az új, WL95 típusú 9 tonnás homlokrakodóját. A választék legnagyobb homlokrakodója lehetővé teszi a különösen nehéz anyagok kezelését, ami különösen nagy építőipari vállaltok és hulladék-hasznosító üzemek számára előnyös. Az újonnan kifejlesztett ecospeedPRO hajtóművel, amely egy fokozatmentes hidrosztatikus hajtómű, a WL95 sebességváltás nélkül akár 40 km/h sebességig képes gyorsulni és a versenytárs modellekhez képest magasabb vonóerőt kínál. A WL95 októbertől lesz elérhető.

Ezenkívül első alkalommal lehetett tesztelni a Wacker Neuson új dual view kerekes dömpereit, melyeket a hat-tíz tonnás osztályban kínálunk. A Dual view egy innovatív forgóülés-koncepció, amely újradefiniálja a biztonságot az építkezési helyeken. A kezelő- és üléskonzol 180 fokos elforgatásával a kezelő mindig tökéletesen rálát a menetirányra - szállításkor, valamint be- és kirakodáskor. A Wacker Neuson kerekes dömperei minden klasszikus szállító munkát elvégeznek, de további előnyöket is hordoznak magunkban. A pendulációs törzscsuklónak köszönhetően fordulékonyabbak és a teherautóknál jobb terepjáró képességgel rendelkeznek. Teljes terhelés mellett is megtartják stabilitásukat és nagyon jó kapaszkodó képességgel rendelkeznek mindenek előtt egyenetlen terepen.

„Elégedettek vagyunk látogatóink minőségével és a pozitív visszajelzéssel, amit kaptunk. A Wacker Neuson Universe időközben egy kereskedőket és ügyfeleket összekapcsoló intézetté vált és lehetőséget ad arra, hogy kizárólag a fontos partnerekkel foglalkozzunk hosszú ideig” – összegzett Alexander Greschner.

További információk: www.wackerneuson.com