MENÜ

Vulcan vadriasztó folyadék

2022.07.06.

Az egyre súlyosabb és az egész országot érintő nagyvadkár ellen néha már a kerítés sem ér semmit. Mit tehetünk, ha nem szeretnénk pereskedést a vadásztársaságokkal?

Tegyük keserűvé a levelet! 

Nagyon sok keserű folyadék van, de ezek közül is kiemelkednek a denatónium-benzoát hatóanyag-tartalmúak. Számos vadriasztó folyadékban megtalálható már ez a vegyület, amely kellő dózisban alkalmazva szép eredményeket mutat. A Vulcan vadriasztó folyadék tiszta 1%-os denatónium-benzoát oldat. Használatával fogyaszthatatlanná tehetjük a növényt, így megvédve az állományt a nagyvadak kártétele ellen.

 

shutter_2154509533_traki kukoricat permetez_szembol_webre

A fejlett állomány levelét tegyük ehetetlenné.

Legyen szaga is, ne csak keserű!

A vadaknál fontos, hogy a keserű ízt összekapcsoljuk egy jellegzetes illattal. Így az állatok már messziről megérzik a „veszélyt”, vagyis: ne menj oda, nem jó étel. Számos termékkel próbálkoztunk, hogy a szagot is „beleégessük” a vadak agyába, de az egyik legjobb a Vulcan Power lett. Ez az édeskés, me­laszos anyag kiváló tápanyag a növénynek, jellegzetes szaga pedig 100 méterről is érezhető. Ha a vadriasztó folyadékot Vulcan Powerrel keverjük, akkor jót teszünk a növénynek, és úgy védjük meg az állományt, hogy a vadakat sem bántottuk.

 

shutter_oz kukoricaban visszanez_1771045889_webre

Ilyen terményárak mellett már 5-10%-os vadkártétel is milliós veszteség lehet.

 

Hogyan kell használni?

A Vulcan Vadriasztó folyadékból 1,5–2,0 liter/ha dózist javasolunk, önállóan vagy más termésnövelővel, esetleg növényvédő szerrel együtt kijuttatni. Két-három permetezés célszerű, hogy a növény teljes levélfelülete keserűvé váljék. A lombtrágyázást javasoljuk olyan tápanyagokkal együtt elvégezni, mint a MagmaS (kénes nitrogén, magnéziummal és mikroelemekkel), vagy a Vulcan Keserűsó koncentrátum (magnéziumoldat foszforral, nitrogénnel, mikroelemekkel), amelyek a növény tápanyaghiányát szüntetik meg. Tapadásfokozónak és a szaghatás keltésére pedig Vulcan Powert is tegyünk a permetezőgépbe.

Milyen növényre ne tegyük?

A Vulcan Vadriasztó folyadékot szántóföldi növényekre javasoljuk alkalmazni. Olyan kultúrákban, ahol közvetlenül arra a növényi részre kerül permetlé, amit el szeretnénk fogyasztani, ne juttassuk ki! Így sem a silókukoricára vagy cirokra, sem a káposztára, gyümölcsökre ne használjunk vadriasztó folyadékot.

Mennyibe kerül?

A vadriasztó folyadékok ára általában 5 000–8 000 Ft/liter + áfa körül alakul. Tehát a 1,5–2,0 liter/ha dózis is 10 000-15 000 Ft/ha költséget jelent. Ezért a VulcanAgro Kft. azt javasolja, hogy ennyi pénzért inkább tápanyagokat vásároljanak, a vadriasztó folyadékot pedig kedvezményként tudják átvenni.

 

vadriaszto akcio_200x100mm_2022jul

 

[email protected]
www.vulcanagro.hu

vulcanagro-logo vegleges_50