MENÜ

Többen igényelhetnek export előfinanszírozó hitelt

2013.05.30.

„Megújult az export előfinanszírozó refinanszírozási hitel, így jelentősen kibővült a kedvezményezettek köre. A kedvező kamatozású exporthitelt most már a termelő, a szolgáltató és az élelmiszeripari cégek is igénybe vehetik” - tájékoztatott Huszár Róbert, a K&H Vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletág vezetője.

Megújult az export előfinanszírozási refinanszírozott hitel, aminek köszönhetően jelentősen kibővült azoknak a vállalkozásoknak a köre, akik igénybe vehetik a kedvező kamatozású exporthitelt. „A K&H bankfiókokban már igényelhető megújult exporthitel kedvezményezettjei a korábbiakkal ellentétben nemcsak kizárólag az exportőr cégek lehetnek, de azok közvetlen beszállítói is. Ezenkívül az élelmiszer- és italgyártó cégek, valamint a termelő vállalatok mellett a szolgáltatásokat végző vállalatok is finanszírozhatóak a hitelprogram keretében” – hívta fel a figyelmet Huszár Róbert.

 

Az új exporthitel esetében a finanszírozási arány is megnövekedett, így az igényelhető maximális hitelösszeg a finanszírozott exportügylet 75%-a, szemben a korábbi 60%-kal, ami jóval nagyobb mozgásteret biztosít a cégeknek” – mondta el a szakember. „Habár továbbra is az EU piacai jelentik a fő irányt az exportunk szempontjából, de a külpiaci kapcsolatok bővítésének új célországai - Kelet-Közép-Európa országai, a FÁK országok, Kína, Mongólia, Délkelet-Ázsia országai, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes államai – is növekvő potenciált jelentenek a hazai cégek számára. Úgy látjuk, hogy a kedvezményes, fix kamatozású, euróban és amerikai dollárban igénybe vehető megújult exporthitel ezeknek az új piacoknak a meghódításához is nagyban hozzásegítheti a hazai vállalatokat” – hangsúlyozta Huszár Róbert.