MENÜ

Takarék – az agrárium szakértője

2018.01.01.

A Takarékok hosszú évtizedek óta az agrárium és a vidéki élet meghatározó finanszírozói. Helyben lenni, útba esni jövet-menet nemcsak nagy lehetőség, hanem nagy felelősség is. Ezt felismerve hozta létre a Takarék Csoport bő három évvel ezelőtt agrárszakmai műhelyét, amely önálló Agrár Igazgatósággá fejlődött. Történt mindez azért, hogy a hazai agrárgazdaság és élelmiszeripar igényeit dedikált termékekkel, valamint lendületes és elkötelezett szakértő csapattal szolgálhassa ki a Takarék Csoport.

Ez a döntés része annak a csoport szintű agrárágazati stratégiának, amely 2021-ig ambiciózus terveket tűzött ki az új üzletek megszerzése terén. Az együttműködések sikere innentől kezdve nem kizárólag banki szakembereken múlik, hanem átfogó agrárszakmai tudással, valamint a hazai és a nemzetközi agrárgazdaság ismeretével felvértezett, és persze az újdonságokra, egyéni megközelítésekre is nyitott kollégák alkotják a teljes országot lefedő csapatot.

Az elmúlt években hazánk agrár- és élelmiszeripari kibocsátása jelentősen növekedett, ám a versenyhelyzet miatt folytatni kell a fejlesztéseket, javítani az eredményeken. Számos esetben már nem elegendő a megszokott, korábban jól bevált termelési szerkezetben gondolkodni, hanem keresni kell az előrelépési lehetőségeket, amelyekkel tovább javítható a hazai termelők versenyképessége.

Életbevágóan fontos a versenyképesség! A teljes körű fejlődéshez pedig egyre több, a rendelkezésre álló vagy kinyerhető információk megszerzésére és azok felhasználására kész, a digitalizálódó világot értő és hatékonyan használó gazdára van szükség, akik például a takarékok szakosodott agrárszakmai hálózatával karöltve széleskörű szakmai és pénzügyi együttműködéseket alakíthatnak ki. Ismét az a cél, hogy mindkét oldal számára nyertes pozíciót eredményező, hosszú távú partnerségben működjünk együtt Ügyfeleinkkel. Teljeskörű finanszírozási (hitel- és lízing konstrukciókkal) és megtakarítási palettával, valamint magasan képzett és motivált – tanácsadói kvalitásokkal is felvértezett – üzletkötői hálózat működtetésével szolgálja Ügyfeleinek sikereit a Takarék Agrár Igazgatóság, amely hozzáadott értékével és ajánlott megoldásaival elősegíti Ügyfeleink fenntartható fejlődését.

Egy ilyen aktuális tanács, – az idei év is megmutatta – mekkora jelentőséggel bír az állattartó telepeken a higiénia. Legyen szó egy kívülről érkező fertőzés megelőzéséről, vagy akár az állattartó telepen belüli mozgás/mozgatás során az egyes istállók közötti – személy és jármű – forgalom megfelelő higiéniai kontrolljának biztosításáról. A felelős gazdálkodónak minden esetben a fertőzési lánc megszakítására kell törekednie.

Ugyanis az állattenyésztés kapcsán a megfelelő és előírt telepi higiénia betartása nagyban hozzájárulhat az üzemi eredmények javulásához. A megfelelő higiéniai színvonal ugyanakkor nemcsak az állatorvosi költségeket mérsékeli, hanem a stresszmentes környezet az állatok súlygyarapodására és tejtermelésére is jótékonyan hathat. A telepi higiénia védelme érdekében minimalizálni kell a dolgozói, partneri és vendégforgalmat, ezáltal a fertőzések kialakulásának kockázatát is.

Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő higiéniai magatartás kialakítása és fenntartása érdekében a dolgozókat rendszeresen kell képezni. Például mindenkinek tudnia kell azt, hogy mikor szükséges és elegendő a kézfertőtlenítés.