MENÜ

Száguld a dísztök biznisz – olvashatjuk a Syngenta blogján

2016.10.19.

Megjelent a Syngenta Magyarország Blog 2016/13. hírlevele. A tartalomból:

  • Friss káposztafélék kerülnek a háztartások asztalára
  • Hatékonyabb bioüzemanyag-gyártás új kukorica hibriddel
  • Száguld a dísztök biznisz
  • Paupau és tőzegmálna – a szezon legizgalmasabb gyümölcsei

SYNGENTA BLOG

Termőre fordul a szakértelem

 Syngenta Magyarország Blog
Syngenta Magyarország Blog hírlevél - 2016. 13. szám

Friss káposztafélék kerülnek a háztartások asztalára

A káposzta, brokkoli, karfiol fogyasztása átalakulóban van hazánkban is, ugyanis egyre többen fogyasztanak frisspiaci zöldséget savanyított, tartósított termékek helyett. Sőt, a fogyasztók a változatosságot kedvelik e növénycsoportban is.

BŐVEBBEN »

 

 

Sokan csatlakozhatnak C3PO-hoz, és nem csak a Tatooine-on

A Csillagok háborújában C3PO azért kapott munkát a Skywalker farmon, mert értett a párakertész droidok nyelvén, bár intergalaktikus kalandjai végül nem tették lehetővé, hogy demonstrálja ezeket a képességeit. Mi azonban nem maradunk farmer droidok nélkül, hiszen az olyan innovatív cégek, mint a Naio, sorra dobják piacra a gazdák számára hasznos robotokat.

BŐVEBBEN »

 

 

Hatékonyabb bioüzemanyag-gyártás új kukorica hibriddel

A Syngenta egy új, kukoricahibridet nemesített kifejezetten etanol gyártásához, amely jelentősen csökkenti a bioüzemanyag készítés költségeit és környezeti terhelését. A kukorica a bioetanol gyártásának egyik fő alapanyaga, a környezet védelme szempontjából kulcsfontosságú, hogy előállítása és feldolgozása a lehető leghatékonyabb legyen.

BŐVEBBEN »

 

 

Száguld a dísztök biznisz

A tökfélék az őszi szezon régóta ismert és szeretett zöldségei, az elmúlt években azonban egy új területet is meghódítottak, ez pedig a lakásdekoráció. A dísztök termesztés komoly üzleti lehetőségeket nyújt az amerikai farmereknek, akik ezt ki is használják.

BŐVEBBEN »

 

 

Koppenhágai magasházban termesztenek mini rebarbarát

Egy brit cég a közelmúltban dobta piacra új, miniatűr rebarbara fajtáját, ami elég apró ahhoz, hogy akár egy városi lakás balkonján is megteremjen. Ezt hamarosan a koppenhágai lakosság is tesztelheti, ha megépül a Studio Lokal függőkertekkel díszített magasháza.

BŐVEBBEN »

 

 

Paupau és tőzegmálna – a szezon legizgalmasabb gyümölcsei

Közeledik a szüret, a hazai termés begyűjtéséhez pihenésképpen bemutatjuk a szezon legérdekesebb és legegzotikusabb gyümölcseit is, köztük azt, amely Thomas Jefferson kedvence volt.

BŐVEBBEN »