MENÜ

Stílusváltás, termékújdonságok és gépmentő akció – ezzel készül a KÜHNE a ma nyíló OMÉK-ra

2013.09.18.

Ha az újdonságok száma alapján kéne rangsorolni az idei OMÉK kiállítóit, a mosonmagyaróvári KÜHNE biztosan előkelő helyen szerepelne. Az 1856-ban alapított gépgyár ugyanis teljesen megújult arculattal, eddig nem látott termékekkel és egy kreatív gépmentő kampánnyal jelentkezik a 76. OMÉK-on.

Új logó, hagyományos értékek

Egy 157 éves múltú magyar márka önmagában is kuriózum, ám ennél is különlegesebb az a közös történelem, ami összeköti a mosoni KÜHNE gépgyárat és az OMÉK-ot. A két „brand” közös története 1896-ig nyúlik vissza, amikor Kühne Ede, az akkor már közismert gépgyár alapítója kiállította gyártmányait az OMÉK elődjeként számon tartott vásáron. Ezek a hagyományok is hozzájárultak ahhoz, hogy a húsz éve változatlan megjelenésű magyar KÜHNE márka az idei OMÉK-ra időzítve újítja meg arculatát.

A stílusváltás a fekete-vörös logó átdolgozásán alapszik, amely a változatlan színvilágon keresztül kifejezi a gépgyár hagyományos értékeit, ugyanakkor friss és fiatalos formanyelven szól a gazdák új generációjához. Az átfogó arculatváltás azonban csak a felszín: a megújuló KÜHNE márka olyan új marketing-stratégiai koncepciót is jelent, amelynek középpontjában a professzionális kiszolgálást és a személyes kapcsolatot egyaránt igénylő gazdálkodó áll.

 

Új KTL -K/2,5 könnyű lazító és KH hengercsalád

Az OMÉK-on kiállított nyolc KÜHNE géptípus közül kettő új modell, amelyeket első alkalommal állít ki a gyártó. A KTL-K/2,5 talajlazító a kisebb, 90-180 LE teljesítményű traktorokhoz készült, így a szerényebb méretű gazdaságok számára is lehetővé teszi a lazításos talajművelést. Különlegessége, hogy a lazítókések osztása -típustól függően- 381 és 500 mm között, fokozatmentesen változtatható, maximális munkamélysége pedig 450 mm. A rögök aprítását, a szármaradványok talajba keverését és a talaj részleges lezárását a gépre szerelt dupla, tüskés elmunkáló henger biztosítja.

 

 

KTL-K/2,5 talajlazító
KTL-K/2,5 talajlazító

A másik újdonság a KH henger, amely a kiállításon a 7,2 méter széles KNT nehéz tárcsaboronával egy gépcsoportban kiállítva látható. A henger-család tagjai 7,2, 6,2 és 5,2 m munkaszélességben készülnek, melyek alkalmasak kapcsolt géprendszerben, vagy önálló gépként a tarló lezárására, magágy előkészítésére, a vetés hengerezéssel történő lezárására, valamint a vetőágy visszatömörítésre, amely megakadályozza a kifagyást. Mindegyik KH henger elérhető többféle művelő elemmel, valamint Crossboard simító rendszerrel is felszerelhető.

 

 

KH henger
KH henger

 

 

KNT nehéztárcsa
KNT nehéztárcsa

 

 

Az újdonságok mellett megtekinthetők lesznek a legnépszerűbb KÜHNE géptípusok, így a KVE váltvaforgató eke, a közepes méretű KTL talajlazító, a KRT rövidtárcsa, a KNT nehéztárcsa, valamint a KFFV vetőgép is. A kiállítás során kiemelt kedvezményekkel, személyre szabott ajánlatokkal készülnek a gépgyár értékesítői, akik az SZ 507-es, szabadtéri területen várják az érdeklődőket.

 

 

KVE váltvaforgató eke
KVE váltvaforgató eke

 

 

KTL 7,3 talajlazító
KTL 7,3 talajlazító

 

 

KRT rövidtárcsa
KRT rövidtárcsa

 

 

KFFV vetőgép
KFFV vetőgép

 

 

Közösségi GÉPMENTŐ akció a Facebook-on

A gépgyár fennállásának 157 éve alatt tízezres nagyságrendben kerültek magyar gyártmányú KÜHNE gépek a gazdákhoz, amelyek nagy része mára elpusztult. A gépgyár becslése szerint azonban több ezer, ötven évnél is idősebb, saját gyártmányú talajművelő eszköz, mezőgazdasági gép, vagy épp KÜHNE márkájú kerékpár lehet az országban, amelyek mindmáig használható állapotban maradtak. Ezért a gyári múzeum számára eddig felújított mintegy negyven patinás KÜHNE termék után most egy újabb ipartörténeti emlék megmentését tervezik Mosonmagyaróváron. Ehhez újszerű módon a legnagyobb közösségi oldalon hirdetnek GÉPMENTŐ akciót.

 

 kuhne_gepmento_foto_2

 

A játékos kampány a pincékben, padlásokon, pajtákban „kallódó” KÜHNE gépek fotóinak megosztásával kezdődik, amelyet a KÜHNE közösségi oldalára tölthetnek fel az érdeklődők. Az egy hónap alatt összegyűlt képek alapján a gyár szakemberei kijelölnek három gépet, amelyek közül a látogatók szavazással választják ki azt, amelyet végül a gyár szakemberei restaurálni fognak.

A nagy értékű felújításon túl azzal ösztönzik a pályázókat a Gépmentő akcióban való részvételre, hogy az elkészült eszközt az egyik 2014-es szakkiállításon, ünnepélyes keretek között adják vissza tulajdonosának.

GÉPMENTŐ akció: facebook.com/kuhne1856