MENÜ

Növekedési Hitelprogram-van érdeklődés a második szakaszra is

2014.02.27.

A Növekedési Hitelprogram II. szakaszában is érdeklődést mutatnak a cégek a kedvezményes hitellehetőség iránt. A hitelprogram második fázisában a K&H-nál eddig 150 cég igényelt és kapott hitelt, több mint 10 milliárd forint értékben. Emellett további 50 milliárd forintnyi hitelösszeg bírálata van jelenleg folyamatban. 

„A Növekedési Hitelprogram (NHP) második szakaszában is folyamatos, kiegyensúlyozott érdeklődés jellemző a kedvezményes hitellehetőség iránt. Emellett azt tapasztaljuk, hogy a vállalkozások a korábbiakhoz képest már lényegesen tájékozottabban, felkészültebben fordulnak hozzánk. A program második szakaszában eddig mintegy 150 cég igényelt nálunk hitelt, több mint 10 milliárd forint összegben, döntően beruházási célra. Ezenfelül jelenleg mintegy 45-50 milliárd forintnyi összeg hitelbírálata van most folyamatban” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

Az első szakaszhoz képest a kedvezményes hitelt igénylő cégek körében nem tapasztalható változás az egyes ágazatok között. Főként a mezőgazdasági, feldolgozóipari, élelmiszeripari és kereskedelmi szektorokban tevékenykedő vállalkozások veszik igénybe a konstrukciót, de az ipari, gépipari cégek érdeklődése is meghatározó.

„Abban az esetben pedig, ha egy cég - méretkategória, kockázat vagy más egyéb ok miatt - nem felelne meg a program által megkövetelt feltéteknek, úgy további refinanszírozási konstrukciókat (pl.: MFB Vállalkozásfinanszírozási Program, Új Széchenyi Hitel, Exim hitel), illetve saját forrású hiteleket tudunk ajánlani számukra” – mondta el a szakember.

k and h bank logo

 K&H