MENÜ

Mintegy 16 tonna száraz tápot adományoztak a Spar vásárlói a kisállatoknak

Agro Napló 2021.05.20.

Eredményesen zárult az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a Spar Magyarország szervezésében megvalósult kétnapos állateledel-gyűjtő akció – közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., amit az Agrárminisztérium (AM) juttatott el lapunkhoz.

 Fotó: Molnár Zsolt

A tájékoztatás szerint ez év május 15-16-án az Interspar áruházakban a „Mancs a bajban!” elnevezésű kezdeményezés során kutya száraz tápból több mint 14 tonna, macska száraz tápból pedig mintegy 2 ezer tonna gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.

„A Spar vársárlói ismét bebizonyította a fontos társadalmi ügyek iránti érzékenységét, önzetlenségét és elkötelezettségét.  Örömmel tölt el bennünket, hogy az első ízben megrendezett országos állateledelgyűjtő kampányunk során különösen nagy mennyiségű száraz táppal és konzervvel támogatták vásárlóink a magyar állatvédő szervezetek fontos tevékenységét. Az eredményes akció megerősítette elhatározásunkat, hogy a jövőben rendszeressé tesszük az országos gyűjtést, és minél több helyszínt biztosítva bővítjük a részt vevő áruházaink számát. A SPAR amellett, hogy helyszínt és nyilvánosságot biztosított az akcióhoz, 1 millió forinttal támogatja az Országos Állatvédőrség munkáját, hogy a szervezet a jövőben is minél több bajba jutott állatnak tudjon segítséget nyújtani” – kommentálta az akció sikerét Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője.

A május 15-16-i „Mancs a bajban!” állateledelgyűjtő kampány a Spar Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány közös szervezésében valósult meg. A kijelölt Interspar áruházakban 34 állatvédő szervezet önkéntesei vették át a vásárlók felajánlásait.

Az állateledelgyűjtő akció két napja alatt a civil szervezetek munkatársai a kutyáknak több mint 14 ezer kilogramm száraz tápot, 5826 konzervet, 511 jutalomfalatot és 436 kutyaszalámit gyűjtöttek. A macskáknak pedig 1695 kilogramm száraz táp, 7761 konzerv és 1162 kilogramm macskaalom gyűlt össze.

„Az állatvédelem értékközössége a felelősség gondolata köré szerveződik. A társadalmi felelősségvállalás szellemisége mögött egységet alkotnak a civilek, a vállalati szféra képviselői, a kormányzati szereplők és mindazok, akik egy élhetőbb Magyarország megteremtésén dolgoznak. Köszönettel tartozunk nekik, hiszen nemcsak a jelent, hanem a jövőt is építik a felelős állattartás jegyében” – közölte Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki üdvözölte a Spar és az Országos Állatvédőrség Alapítvány közös szervezésében megvalósuló kampányt, majd hangsúlyozta, a felelősséggel kötelezettséget is vállalunk a minket körülvevő környezet iránt, hiszen közös ügyünk az állatvédelem.

A vállalat és az alapítvány kezdeményezése az állateledel-gyűjtés mellett sikerrel teljesítette azt a célját is, hogy minél több vásárlót bevonva ráirányítsa a figyelmet a felelős állattartás és az állatvédelem fontosságára. Mindemellett sikerült az állatvédő szervezetek értékes munkájával is jobban megismertetni az embereket.

A Spar több mint tíz éve segíti adományokkal az itthoni menhelyek, illetve az állat- és vadasparkok gondozómunkáját. 2011-től az áruházakban feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont termékeket ezeknek a szervezeteknek ajánlja fel. A vállalat nyolcadik éve működik együtt az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal, amely a partnerszervezeteivel havi rendszerességgel szervez állateledel-gyűjtéseket a Spar üzleteiben.

Ezek az akciók azért is jelentenek nagy segítséget a részt vevő szervezeteknek, mert a támogatásnak köszönhetően más fontos tevékenységre, nélkülözhetetlen eszközök vásárlására, életmentő állatorvosi kiadásokra és a telephelyeik fejlesztésre is maradhat hasznosítható forrásuk – tartalmazza a tájékoztatás.