MENÜ

METALWOLF sorközművelő kultivátorok

2020.05.26.

A 30 éves gyártási tapasztalattal rendelkező METALWOLF Kft. napjaink elvárásainak megfelelően a legkorszerűbb technológiával gyártja munkagépeit. A 25 embert foglalkoztató géderlaki családi vállalkozás széles portfóliójában tárcsákat, sorközművelőket, hengereket, kombinátorokat, ásóboronákat, fogasokat, lazítókat kínálnak, egyedi elképzeléseket is megvalósítanak, illetve gépeik egyedi kialakításokkal is kérhetőek. Ahogy a szlogenjük is mondja, igazi partnerek a talajművelésben.

 

 

Cikksorozatunk jóvoltából most megismerheti a Metalwolf termékcsalád tagjait.

Sorközművelő kultivátor

Ha váz kialakítás szempontjából nézzük a sorközművelőket, lehetnek merev vázasak, kézzel csukhatók, vagy hidraulikusan csukhatók. A csukható vázasoknál választhatunk kézzel csukható vagy hidraulikusan csukható változatok közül. A kézzel csukható természetesan olcsóbb, erről viszont fontos tudni, hogy a szélső tag, amit saját erőből kell csukni, 90-100 kg-ot nyom.

 

metalwolf-1200-kezijav

 

A legnépszerűbb, hidraulikusan csukható vázat két fajta kivitellel készítjük: 100X100 gerendával, amin egy-egy szélső tagot csuk fel, így 3,7 m a szállítási szélessége. Ez használható 4 vagy 6 soros vetőgép után is, attól függően, hogy leengedjük-e a szélső tagokat a művelésnél. A másik változatnál már két-két szélső tagot csuk a hidraulika, így elérjük az igen karcsú, 2,5 méteres szállítási szélességet, amivel közúton is nyugodt szívvel közlekedhetünk. 6 vagy akár 8 soros változatban is gyártjuk.

 

metalwolf-kulti1

 

Háromféle kapával dolgozhatunk: merev-, rugós- vagy töltögető kapával. A hagyományos, merev kapák akkor hasznosak, ha nagyon gyomos területen szeretnénk használni a gépet. Itt ugyanis a rugós kapa hamarabb összeszedi a gyomot és eltömődik. Az oldalazó kapája hajlított szárú, így kisebb biztonsági távolságot tartva sem okoz kárt a kultúrnövényben. A rugós kapák viszont azért népszerűbbek, mert munka közben rezgő mozgást is végeznek és így jobban porhanyítják a talajt. A rugós kapáink 150mm lúdtalp kapákkal szereltek és a zsenge növények védelme érdekében növényvédő tárcsákkal is ellátjuk őket, ami később leszerelhető.

 

metalwolf-rugoskapas (1)

 

A merev és rugós kapa mellett töltögető kapát is szerelhetünk a kultivátorra. Viszont a tapasztalatok szerint a szélső rugós kapák a növényvédő tárcsa eltávolítása után a megfelelő sebességgel húzva betöltik a töltögető kapák szerepét is. A kocsikat úgy alakítottuk ki, hogy bármelyik kapaváltozatra átszerelhető igény szerint – így egy alapgéppel mindhárom kapaváltozatot tudja használni, aki METALWOLF sorközművelőt választ.

 

metalwolf-toltogeto_kapa

 

Alapvetően kétféle műtrágyaszóró adapter választható a gépeinkhez: szilárd- vagy folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas. A szilárd műtrágyaszóró adapter egy saválló lemez tartályból, a sorok számának megfelelő adagoló egységből, és az adagoló elemeket meghajtó egységből áll. Az adagoló elemek tengelyének meghajtása történhet lánchajtással, talajkopírozó kerékről (a 2,5 m szállítási szélességű váznál nem alkalmazható), vagy nyomás kiegyenlítő szeleppel beállítható állandó fordulaton tartott hidromotorral. 500 literes és 650 literes tartállyal kapható.

 

metalwolf-mma-6_600_2 (1)

 

A folyékony műtrágya kijuttató adapterek 660 l-es tartállyal készülnek. A műtrágya kijuttatását egy 4 kamrás elektromos (12V) membránszivattyú végzi, aminél a szivattyú és a betáplálás közötti nyomásszabályzóval a műtrágyaszóró üzemi nyomása beszabályozható, a leválasztott folyadékmennyiség a tartályba visszavezetésre kerül. A készlet tartalmaz még egy szívószűrőt és egy nyomószűrőt, a vegyszer betápláló idomokat, membránzáras szórófej testeket és a kijuttatandó folyadékmennyiséghez kiválasztott, sávpermetezéshez szükséges fúvókákat. A megfelelő üzemi nyomás és fúvóka választással a kijuttatható műtrágya mennyisége 60-180 l/hektár.

 

metalwolf-folyekony_660l_tartaly

 

Részletes műszaki adatokat megtalálja honlapunkon: www.metalwolf.hu
Keressen minket! 0620/350-80-59, [email protected]