MENÜ

Megalakult a „Yokohama Off-Highway Tires”

2021.01.05.

A Yokohama Rubber Co., Ltd. 2020 októberében bejelentette, hogy különböző gumiabroncs üzletágait egyetlen szervezetbe tömöríti Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) néven. Ez magában foglalja a Yokohama világszerte megtalálható terepgumiabroncs (off-the-road, OTR) vállalkozásait és a Yokohama által négy évvel ezelőtt megvásárolt Alliance Tire Group (ATG) olyan jó ismert gumiabroncs márkáit, mint az Alliance, a Galaxy és a Primex.

 

A YOHT vállalat a mai napon új vállalati arculattal és logóval jelent meg amelyek a Yokohama 100 évnél is régebbre visszanyúló örökségére építenek, miközben hangsúlyozzák a szervezet saját terét a terepjáró gumiabroncs szegmensben. Ennek eredményeként a jelenlegi ATG-védjegy 2021. január 1-jétől az egész világon megszűnik.

A csoport vizuális arculatában bekövetkező fent említett változással a www.atgtire.com honlap áttelepül a www.yokohama-oht.com honlapra. Hasonló változások történnek az alkalmazások esetében is, amelyek a Google és az Apple alkalmazásáruházaiban állnak majd rendelkezésre. Az új arculat a 2021. év során minden kommunikációban, illetve minden digitális és nyomtatott platformon megjelenik.

A vállalat igazgatója, Nitin Mantri elmondása szerint: „Az off-highway üzletágak korábban bejelentett összevonását a YOHT új arculata nagy mértékben erősíti szerte a világon. Ez a Yokohama márka értékének és a technológiai szakértelmének szorosabb integrációját fogja eredményezni az ATG alatt csoportosuló vállalatok erősségeivel – azaz a szilárd értékesítési hálózattal, a termékcsaládok változatosságával, és a költség-versenyképesség kiválóságával. A márkaépítés tükrözi sikeres múltunkat és egyúttal befogadja az új kor értékeit. Örömünkre szolgál, hogy ezt a vállalati arculatot követőink számára bemutathatjuk az egész világon.”

 A YOHT szervezet szerte a világon képviseltetni fogja magát, de vezetőségének székhelyei Tokió, Boston, Amszterdam és Mumbai lesz. Az új, egységes globális szervezet az OHT-gumiabroncsok teljes választékát fogja kínálni (köztük az Alliance, Galaxy és Primex gumiabroncsokat), a targoncákhoz használt kisebb gumiabroncsoktól egészen a hatalmas radiális (radiális terepjáró) gumiabroncsokig. Így megfelelhet az építőipari és ipari járművek, valamint a mezőgazdasági és erdészeti gépekre vonatkozó széles körű fogyasztói igényeknek. A YOHT mögött ott áll a Yokohama Csoport globális terepjárógumiabroncs-gyártó hálózata, amely négy országban található nyolc üzemből, valamint három kutatási és fejlesztési létesítményből áll Japán, India és az USA területén. 

Tudnivalók a Yokohama Off Highway Tires vállalatról: 

A Yokohama Off Highway Tires (YOHT) a mezőgazdaságban, az erdészeti iparban, az építőiparban, a földmunkákban, a bányászatban és a kikötőkben használt, valamint egyéb kereskedelmi gumiabroncsok tervezésére, fejlesztésére, gyártására és forgalmazására szakosodott szervezet. A YOHT tulajdonában vannak az elismert Alliance, Galaxy és Primex márkák, és több mint 120 országban van jelen. Több mint 4000 cikkelemet tartalmazó változatos termékportfóliójával a YOHT híres arról, hogy az ügyfelek számára képes – mind utángyártott, mind OEM területen – kiváló minőségű, az adott alkalmazásnak megfelelő és az adott célra gyártott gumiabroncsokat biztosítani.