MENÜ

MaterMacc sorközkultivátor az Agroázis kínálatában

2017.05.15.

A környezettudatos termelés és a költségtakarékosság előtérbe helyezi a mechanikai gyomirtást a kapásnövények körében. A sorközkultivátorok a mechanikai gyomirtás következtében csökkentik a vegyszerköltséget, emellett a talaj nedvességmegtartó képességét is növelik.

Kivitel szerint beszélhetünk sarabolókapás, rugóskapás és forgó elemes gépekről, fix vagy összecsukható gerendellyel. Munkaszélesség szerint a 75 cm sortávú kultúrákhoz 4, 6, 8 és 12 soros kivitelű gépek közül válogathatunk. Igény szerint a gépekre műtrágyaszóró és mikrogranulátum szóró egységek is rendelhetőek.

Az észak-olasz gyárban készülő gépek jellemzője a jó minőség és a magas műszaki színvonal, a gyártó specialitása a különböző vetőgépek és ehhez kapcsolódóan a mechanikai gyomirtáshoz a sorközkultivátorok és az állományban történő tápanyagvisszapótlás gépei.

A MaterMacc Unica PVI gépek 6 soros kivitelűek, soronként 5 kapás sorközkultivátorok, 600 literes rozsdamentes műtrágyatartállyal. A gép önsúlya 930 kg, szállítási szélessége 254 cm. A vázszerkezet jó minőségű acélból készül, melyre paralelogramma függesztéssel kapcsolódnak a művelőkocsik, amikre felszerelhetőek a különféle kiegészítő egységek is. Minden sorhoz külön fém mélységállító kerék kapcsolódik, amit csavarorsó segítségével lehet gyorsan beállítani a kívánt mélységnek megfelelően. Soronként lehetséges a művelőkocsikat kiiktatni, szállítási helyzetben egy rugós előfeszítésű zárszerkezettel rögzíthetjük a kocsikat. A gép két oldalszárnyát hidraulikusan tudjuk szállítási helyzetbe csukni, a munkahelyzetben mechanikus reteszelés szolgál a gerendely stabilitására.

A műtrágyaadagoló meghajtása talajkerékről történik lánchajtás segítségével. A tartályba szerelt betöltő rosta biztosítja az esetleges összeállt műtrágya szeparálását és a sérülést okozó nagyobb darabok kiszűrését. A tartály aljában csigás boltozódásgátló adja a műtrágya folyamatos áramát. A kiadagolt mennyiség egyrészt a hajtásláncban lévő lánckerekek cseréjével, másrészt az adagolóhenger központi állítókerekének beállításával oldható meg a gyári táblázatok adatai szerint. A tartály kiképzése és anyaga nyújtja a hosszú élettartamot. Fedését ponyva biztosítja, melynek mozgatása és rögzítése egyszerű és praktikus. A tartály gyors leürítésére 6 db ürítő nyílás szolgál.

2943 Bábolna, Dr. Köves J. út 2.
www.agroazis.hu

Osgyán László
+36 30 406 3347
[email protected]
központ, Észak-Dunántúl

 

Nyitrai István
+36 30 983 0315
[email protected]
központ, Észak-Alföld

Rajtik Mihály
+36 30 407 2329
[email protected]
Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye

 

Bencze Csaba Ferenc
+ 36 30 556 4388
[email protected]
Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megye