MENÜ

Már 10 milliárd forint folyósított hitel és gyorsított ügyintézés a K&H-nál

2013.07.30.

„Az elmúlt hetekben több mint 1000 ügyfél hiteligényét regisztráltuk, ami azt jelenti, hogy óriási érdeklődés mutatkozik az MNB Növekedési Hitelprogram iránt. A felgyorsított hitelkezelésnek köszönhetően eddig összesen 10 milliárd forintnyi hitelt folyósítottunk, és megközelítőleg további 20 milliárd forintnyi hitel már a folyósítás előtti stádiumban van, ám ezek a számok napi szinten is emelkednek” – tájékoztatott Huszár Róbert, a K&H Vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletág vezetője.

„Az MNB Növekedési Hitelprogram sikerét mi sem igazolja jobban, mint a beérkezett hiteligények száma. A K&H-nál 2013. június 5-én megkötött első szerződés hitele 10 napon belül már folyósításra is került, és azóta is meggyorsított ügyintézés várja az érdeklődőket, így az augusztus végi határidő biztosan tartható lesz számunkra. Az elmúlt hetekben több mint 1000 ügyfél hiteligényét regisztráltuk. A felgyorsított hitelkezelésnek köszönhetően eddig összesen 10 milliárd forintnyi hitelt folyósítottunk, és megközelítőleg 20 milliárd forintnyi hitel már a folyósítás előtti stádiumban van” – mondta el Huszár Róbert.

„Elsősorban az I. pillér, azon belül is főként a forint beruházási hitelkiváltás, a forgóeszköz és gépbeszerzés finanszírozása iránt tapasztalunk nagyobb igényt, ez utóbbi kettő a beérkezett igények 60 %-át teszik ki. A beérkező új igények jelentős része - a program időbeli korlátaiból adódóan is - gépbeszerzéshez kötődik.

A devizaalapú kölcsön kiváltására fordítható II. pillér iránt valamivel kisebb az igény, mint ahogy azzal a program elején számoltunk. Ez a keret rendkívül jó lehetőséget biztosít a vállalatok számára devizahiteleik igen kedvező áron történő folyósítására, ezért mindenkit bíztatok arra, hogy érdeklődjön felőle, hiszen van még lehetőség, bár a K&H rendelkezésére álló kvóta túlnyomó része már itt is lefedésre került.

A két pillérre az MNB a Növekedési Hitelprogram teljes hitelösszegéből 95 milliárd forintot allokált a K&H Bank számára, így a hozzánk forduló vállalkozásokat jó eséllyel ki tudjuk szolgálni, függetlenül attól, hogy már meglévő ügyfelek-e vagy sem. Fontosnak tartom továbbá kiemelni, hogy a K&H minden szegmens számára egyenlő esélyt biztosít a kedvező kamatozású hitelhez való hozzáféréshez, szektortól és mérettől függetlenül” – hívta fel a figyelmet Huszár Róbert.