MENÜ

Magasabb szinten működik együtt a BKV és a MATE

Agro Napló 2021.06.16.

A BKV Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) június közepén írta alá azt a dokumentumot, amely új, az eddiginél is magasabb szintre emeli a közös munkát. 

 Fotó: MATE

 

A két szervezet közötti partnerség egyszerre nyújt támogatást és segítséget a fejlődő felsőoktatási képzéshez, a diákok versenyképes szaktudásának megszerzéséhez, valamint a munkaerő-piaci sajátságokhoz való alkalmazkodáshoz – tájékoztatta közleményben lapunkat a felsőoktatási intézmény.

A BKV Zrt. és a MATE együttműködése nem újkeletű partnerség, az elmúlt években is számos alkalommal kölcsönösen támogatták egymás szakmai tevékenységét, többek között diplomabírálatok, különböző oktatási projektek, záróvizsgák és az egyes szakterületekhez kapcsolódó szakmai kérdések kapcsán segítették egymás munkáját. Ennek az összefogásnak elmélyítését és megerősítését célozta a most aláírt együttműködési megállapodás is.

„A szakmai együttműködés lehetőséget biztosít többek között a felsőfokú duális képzés közös megvalósítására, a hallgatók kötelező szakmai gyakorlatának elvégzésére, BKV-specifikus képzések kialakítására és indítására, valamint hallgatói telephelylátogatások megszervezésére” – hangsúlyozta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

„A BKV és a MATE közötti összhangot jól mutatja az erősségek közös felhasználása és kiaknázása. Míg a BKV a tevékenységéből fakadó magas szakmai tapasztalatának és széleskörű szaktudásának megosztásával kívánja segíteni a hatékony és eredményes képzést, addig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyakorlatigényes képzéssel, rendkívüli képzési kompetenciájával, széleskörű elméleti és alkalmazott kutatási referenciájával támogatja a közös munkát, melynek kiemelten fontos területe a BKV környezetvédelmi és zöldítési stratégiájának szakmai támogatása” – emelte ki az együttműködés kapcsán Gyuricza Csaba professzor, az egyetem rektora.

Az oktatásért és a fenntartható jövőért tett erőfeszítés a legjobb befektetések egyike. Ezt a törvényszerűséget mindkét fél – a MATE és a BKV Zrt. – egyaránt felismerte, és a jövőben mindent elkövet annak érdekében, hogy még az eddiginél is sikeresebb, eredményesebb legyen a közös munka – hangsúlyozza a közös tevékenység lényegét összefoglaló ismertetés.