MENÜ

Két és fél tonna lisztet vásároltak össze a rászorulóknak az élesztőakcióban

Agro Napló 2021.06.03.

Egy hónap alatt 2557-en éltek azzal a lehetőséggel, hogy a saját vásárlásukkal liszthez és élesztőhöz juttassák a rászorulókat a Lesaffre Magyarország Kft. budafoki élesztőt gyártó cég akciójában.

 

Egyedülálló kezdeményezést indított áprilisban a Budafokon élesztőt gyártó Lesaffre Magyarország. A nyereményjátékkal is népszerűsített jótékonysági akcióban ugyanis a fogyasztók a saját vásárlásuk értékével megegyező liszthez és élesztőhöz juttathatták a rászorulókat.

Minden ötdarabos élesztőcsomag vásárlásával ugyanis két csomag instant élesztőt és egy kilogramm lisztet adományozhattak a nélkülözőknek a jótékonykodók, akik az eleszto.hu-n jelezhették adományozási szándékukat.

Az egy hónapig tartó akció során végül 2557 érvényes regisztráció érkezett, aminek eredményeként a Lesaffre Magyarország 2557 kilogramm lisztet, valamint a vásárlószámból következő mennyiséget megháromszorozva 101 kilogramm élesztőt adott át a napokban a hazai élelmiszerbanknak.

„Kezdeményezésünkkel azt szerettük volna elérni, hogy a fogyasztóink valóban azt érezhessék, nemcsak maguknak, hanem egy rászoruló családnak is megvásárolták a sütéshez valót. Fontos volt számunkra az is, hogy ebben az akcióban gyártóként ne csak a vásárlás összegének egy részét adjuk oda adományként a rászorulóknak – mondta Nagy Etelka.

A budafoki élesztőgyártó Lesaffre Magyarország marketing vezetője bízik abban, hogy a felkínált lehetőséggel élő többezer vásárló ösztönzést adhat más élelmiszergyártónak is hasonló jótékonykodás elindítására.