MENÜ

Japán keskeny nyomtávú traktorok a Kubotától

2015.02.27.

A Kubota keskeny nyomtávú traktorai ideálisak bármilyen munkára szőlőben, gyümölcsösben, vagy ültetvényben. Elég keskeny traktorok ahhoz, hogy elférjenek akár 2 m körüli szőlősorban és alacsonyak ahhoz, hogy ne érjék el a mélyre nyúló gyümölcsfaágakat. Három modell kapható 66-88 LE teljesítményig. A legkisebb, 65 lóerős M6040Narrow (Narrow-Keskeny) fülke nélküli a 74 lóerős M7040N és a 88 lóerős M8540N pedig fülkés változatban érhető el az Ön igényeinek megfelelően. Következőkben a jelenlegi Kubota Narrow tulajdonosok észrevételeivel kiegészítve nyújtunk átfogó képet a keskeny nyomtávú traktor palettáról.

Kubota keskeny nyomtávú traktorok
Kubota keskeny nyomtávú traktorok

A traktorok meghajtásáról négyhengeres hengerenként négyszelepes vízhűtéses Kubota turbódízel motor gondoskodik. A megbízható japán motorok kifejezetten az M40-es szériára lettek kifejlesztve alacsony üzemanyag fogyasztással, rezgésszinttel és kiemelkedő megbízhatósággal. Ötfokozatú teljesen szinkronizált sebességváltóval rendelkezik. Három csoport (mászó fokozattal) teszi lehetővé a 15 előre és a 15 hátrameneti sebességfokozat kiválasztását, mely bármilyen munkához igazodik. A Narrow traktorok elektrohidraulikus működtetésű terhelés alatti irányváltóval rendelkeznek. Az irányváltót is sikerült úgy kialakítaniuk a japán mérnököknek, hogy a traktorban az elektronikus egységek száma gyakorlatilag nulla, így redukálva a hibalehetőséget ezzel megbízható, üzembiztos működést nyújtva a felhasználónak. A hidraulikus fékrendszerrel történő fékezés során automatikusan kapcsolódik az összkerékhajtás, így maximális ellenőrzést és biztonságot nyújt. A 61 liter/perces szivattyú teljesítménye és a 2300 kg-os emelési kapacitás lehetővé teszi nagyobb munkaeszközök, például függesztett permetezőgépek és kultivátorok könnyed használatát is.

M8540N Nagykálló
M8540N Nagykálló

Az 540/540E 1/perc fordulatszámú TLT hajtás kapcsolása független, olajfürdős és -hűtéses kuplunggal történik, mely garantálja a hosszú élettartamot. Fontos kiemelni a műszaki paraméterek közül a méret adatokat, melyek meghatározóak egy keskeny nyomtávú traktor esetében. A jelenlegi tulajdonosok egyik fő kiválasztási szempontja a traktor szélessége volt. A 980-1380 mm-ig állítható nyomtáv számos felhasználási lehetőséget kínál, így szélessége is megfelel a dinnyeültetvénytől a szőlőn át az almáig. A kiváló súlyelosztásnak köszönhetően széles körben alkalmazzák permetezésre és szállítási feladatokra is. Remekül manőverezhető a Kubota által szabadalmaztatott első kerékhajtásnak, a Bi-Speed” kanyarodási rendszernek köszönhetően. Az alapfelszereltségként elérhető rendszer lényege, hogy bekapcsolt állapotban, ha a bekormányzási szög nagyobb, mint 35° akkor az első kerékhajtás kétszer olyan gyors lesz, mint a hátsó. Ezáltal 1,8 méterre csökken a fordulási sugár és tapasztalatok alapján jóval kisebb a talajkárosodás is. Az M6040N típus CE szabvány szerinti bukókerettel rendelkezik, az M7040N és M8540N típusok pedig új, túlnyomásos légkondicionált fülkével biztosítják a kezelő kényelmét. Az állítható magasságú kormánykerék mellé épített irányváltó, az ergonomikusan elrendezett kezelőelemek, az utastér sík padlója és a tágas belső tér még magas gépkezelők számára is kényelmes mozgásteret biztosít. A keskeny nyomtávú Kubota traktorok kezelői egybehangzóan legelőnyösebb tulajdonságnak nevezték a közel teljesen sík padlózatot. Az erőátviteli rendszer kialakításához mérten a japán tervezők igyekeztek a lehető „leglaposabb” padlózatot megvalósítani, megkönnyítve ezzel a ki-és beszállást és kényelmesebbé téve a lábmozgást. A „kívülről kicsi, belülről nagy” fülke mellett fontos kiemelni az egyszerű felépítésből adódó egyszerű kezelést.

M7040N Nyíregyháza
M7040N (Nyíregyháza)

Ha Önnek fontos a hírnév és a márka, akkor maximálisan megbízhat a japán Kubota ültetvénytraktoraiban. A fent kiemelt jellemzők nagyon fontosak egy gép kiválasztásánál, így kedvező ár-érték arányú gépet kínálunk 3 év garanciával gyári szervizanyagok felhasználása mellett. A felsoroltakat igazolja, hogy akik Kubotát választottak, a versenytársak által kínált kiváló modellek mellett a japán márkát tartották legstabilabb gépnek az ültetvénytraktorok közül.

Spiller Katalin

Két-Kata Kft.