MENÜ

Díszdoktori cím Cathrina Claas-Mühlhäusernek

A brit Harper Adams Egyetem díjazottja

2018.05.08.

A brit Harper Adams Egyetem Cathrina Claas-Mühlhäusernek, a CLAAS Csoport felügyelőbizottsági elnökének díszdoktori címet adományozott, aki a díjat Thomas Harper Adams, az egyetem alapítójának 200. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át. Anna brit királyi hercegnő az egyetem kancellárjának tisztségében szintén részt vett az eseményen, amely során egy további díszdoktori címet és egy Harper Adams ösztöndíjat is átadtak.

 

Balról: Dr. Paula Misiewicz (Föld- és Vízgazdálkodás Tanszék docense, Harper Adams Egyetem), Richard Godwin (Vendégprofesszor Gépészmérnöki Kar, Harper Adams Egyetem), Helmut Claas (a CLAAS Csoport Részvényesi Bizottságának elnöke), Cathrina Claas-Mühlhäuser (a CLAAS Csoport Felügyelő Bizottságának elnöke), Parmjit Chima (Mérnöki tudományok vezetője, Harper Adams Egyetem), Trevor Tyrell (CLAAS UK ügyvezető igazgató), Thomas Böck (a CLAAS Konszern vezetőségének tagja, Technológia és Rendszerek)

Cathrina Claas-Mühlhäuser a megtisztelő címet a nemzetközi gazdasági fejlesztésekben, különösen az új mezőgazdaságigép-piacok fejlesztése terén végzett jelentős hozzájárulásának elismeréseként kapta, hangzott az egyetem indoklásában.

A CLAAS és a CLAAS Alapítvány már hosszú évek óta intenzív kapcsolatokat ápol több főiskolával és egyetemmel Európa-szerte, Magyarország mellett Nagy-Britanniában, Németországban, Csehországban, Hollandiában, Oroszországban, Lengyelországban és Kínában is. A felsőoktatási intézményekkel kialakított szoros kapcsolatrendszer lehetővé teszi, hogy a mezőgazdasági technika területén végzett aktuális fejlesztések nyomon követhetők legyenek, és közös projekteken keresztül ezen ismeretek megosztásával a fiatal tehetségeket is támogatni lehessen.