MENÜ

Díjnyertes palánta...

2019.05.22.

A XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon az Árpád-Agrár Zrt. standja valósággal pezsgett az üzleti partnerektől, a sajtó munkatársaitól és mindenkitől, aki a legfinomabb hazai zöldségtermesztés iránt érdeklődik.

Az őstermelők, a háztáji kis kertészetek gazdái és mindazok, akik hivatásukként ebben élik a mindennapjaikat, értékőrző és értékteremtő munkájukkal kívánják erősíteni az agrárágazatot, a jó minőségű és egészséges hazai élelmiszer előállítását. A három napos rendezvényen a cégcsoport standjára érkezők kérdései leginkább arra irányultak, hogy a saját kertészeteikben milyen módon tudnak fejlődni, fejleszteni, szerepet vállalni abban, ami saját és mások jövőjét is meghatározza, egy egészséges társadalom fennmaradását is nagyban befolyásolhatja.

 

arpad-agrar-hmvh-1Az Árpád-Agrár Zrt. standján a friss, finom zöldségeket is szemügyre vehették, a harapnivaló koktélparadicsomot meg is kóstolhatták.

A paprika füzérekre, a „Csongrádi Borokra”, mint dekorációra pedig nem ártott figyelni, de természetesen a végén sokan kaptak belőle.  

A stand vendégei és látogatók egyaránt beszámoltak arról, hogy az áruházak polcain a szentesi paradicsomot és paprikát keresik, ezen túlmenően csak ezt vásárolják, fogyasszák.

A kiállított palántaszigetnek ezúttal is nagy sikere volt, jócskán jelentkeztek is arra, hogy a bontáskor haza vihessenek belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

arpad-agrar-hmvh-2A „Termékdíj a Magyar Növénytermesztésért 2019 pályázat nyertese, az Árpád-Agrár Zrt.

A standon elhelyezett, fénypompájában ragyogó Nagydíjhoz kivétel nélkül mindenki gratulált, az is, aki csak most találkozott vele, hallott róla.

Az ilyenkor szokásos kérdés;

Mivel szolgált rá a cégcsoport?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A válasz egyszerű;

Mindazzal, amit az elmúlt csaknem hatvan év távlatában tett azért, hogy fenntartsa és a helyi adottságokra, hagyományokra építve tovább fejlessze, bővítse a legkorszerűbb technológiák beépítésével.

A „Díjnyertes Palánta” mögött az egyik legkorszerűbb új 1,5 ha-on található szegvári palántanevelő üvegház és kiszolgáló egysége is áll, amely biztonságot és stabilitást nyújt a csaknem 1000 hazai és külföldi partner számára.

 

20190411_pel_7772-k

 

A nyertes pályázat címe sem véletlen, mely így szól;

„High-Tech Palántanevelés a helyi adottságokra épített gazdaságfejlesztéssel”, találó is, hiszen minden szó mögött értelem és érzelem van, olyan szakmai háttér és tudás, amely nélkülözhetetlen a lendületes fejlesztések során. A termálenergiára alapozott beruházásoknak múltja és jövője van, hiszen a térségben sok száz család megélhetését biztosítja, túl azon, hogy igen nagy szerepe van a hazai, jó minőségű egészséges és vitamindús élelmiszerellátásban is.

A standon a poszméhek a legifjabb generációt is elvarázsolták, akik jó, ha ideje korán megismerik szerepüket, később talán, felnőtté válásuk során a hasznosságukról is meggyőződhetnek.

S, ha a pályájukként majdan a kertészetet választják, a jól informáltságukkal és tudásukkal megőrzik és tovább viszik mindazt, amiért napjainkban sokat kell és szükséges is tennünk.

 

arpad-agrar-hmvh-3

arpad-agrar-hmvh-4

 

Az ilyen eseményeken új barátságok, együttműködések születnek, egy erő, amely mindenkit összetart és összekovácsol, építi a jövőt, a biztonságos életet.

Egy igaz mondás szerint, amit Dr. Csikai Miklós, az Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója oly sokszor hangsúlyoz; „A szomszéd kertész nem legyőzendő ellenfél, hanem potenciális partner” a kijelentésnek szerepe és jelentősége van nem csak ma, hanem holnap is, amit érezni és érteni szükséges.                                                                                             

„Amit haragomban földbe dobtam,
kikelt nyomban – s jégeső aratta.
Kedvvel, mit vetettem, annál szebben nőtt a kertben - áldás maradt rajta.”

Peter Rosegger
(Ford. Bárány György)

Szerző: Both Ildikó
Fotó: Arany Sándor