MENÜ

Új kezekben a Brnói Vásárvállalat

2016.02.10.

  • Évek óta csúcsformában a cseh gazdaság
  • A Brnói Vásárvállalat új többségi tulajdonosa a vásárok további fejlődését garantálja
  • A Brnói vásárok rekordszámokat ígérnek 2016-ra

okDSC_5581_k

4,5%-os növekedési ütemmel a cseh gazdaság 2015-ben felzárkózott az EU-s országok leggyorsabban növekedő gazdaságaihoz. A gazdaság dinamikáját tükrözte többek között, hogy a cseh vállalatok egyre növekvő számban vesznek részt a nemzetközi szakvásárokon.

A makrogazdasági előrejelzések szerint a felpezsdülő gazdaság mind a cseh vállalatok, mind pedig a csúcsminőségű import és export árucikkek növekvő üzleti volumenével számol.

„A vásáriparban az elmúlt év gazdasági konjunktúráját bizonyítja, hogy a vállalatok a marketingtevékenységre magasabb összeget költöttek, mint korábban. Ez mindenekelőtt a cseh ipar olyan hagyományosan vezető szegmensében is tapasztalható volt, mint a gépgyártás, ahol a cégek aktívan vetették be az egyik legfontosabb marketingeszközt: a szakvásárokon történő kiállítói megjelenést“ - nyilatkozta Jiri Kulis, a Brnói Vásárvállalat vezérigazgatója.

BVV Generaldirektor Jiri Kulis_1_k
Jiri Kulis

Az elmúlt év végén írták alá a szerződést a Brnói Vásárvállalat 61%-os tulajdonrészének megvásárlásáról, miszerint Brno városa 2015 végétől 95%-ban a Brnói Vásárvállalat többségi tulajdonosa lett.  

„Nagy örömmel tölt el, hogy Brno városa többségi tulajdonosa lett annak a vállalatnak, amelynek alapján - a jó tevékenységének és jó hírének köszönhetően - városunkat méltán nevezik vásárvárosnak“- hangsúlyozta Petr Vokřál, Brno városának polgármestere.

Jiří Kuliš, a Brnói Vásárvállalat vezérigazgatója a tranzakciót a következő szavakkal foglalta össze: „Ez történelmi pillanat. Örülök, hogy a Messe Düsseldorf Vásárvállalattól barátságban válunk el. A Messe Düsseldorf a legnagyobb üzleti partnerünk, és üzleti kapcsolatunk a jövőben is kiváló marad. Az az ésszerű, ha a Brnói Vásárvállalat Brno városának tulajdona lesz.“2016 kiemelkedő vásárai

A páros évek vásárnaptára most is olyan szakvásárokat tartalmaz, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot mind a kiállítók, mind a szakmai látogatók körében.

Divat és bőripari termékek, elektrotechnika, egy év szünet után élelmiszeripar, mezőgazdaság és mezőgazdasági gépek, gépgyártás és további iparágak, mint öntészeti technológia, műanyag-gyártás, hegesztés és felületkezelés – ezek a Brnói Vásárközpont 2016-ban bemutatkozó legfontosabb témakörei. Ezeket egészíti ki a Motosalon vásár, amelynek idén szintén Brno ad otthont.

GO/REGIONTOUR - 2016. január 14 - 17.

Az immár hagyományosan az esztendő elején rendezett GO és REGIONTOUR turisztikai szakvásárok a gazdasági fellendülés, valamint a csehországi és külföldi turisztikai célpontok iránt megnövekedett érdeklődés jegyében zajlottak. A két vásáron 24 országból 844 kiállító mutatkozott be rekordot döntő, 10.243 m2 kiállítói területen. 30.000 látogató érdeklődött a vonzó turista célpontok és a regionális konyhaművészet finomságai iránt. 130 m2-en 12 magyar kiállítót is köszönthettünk ezen a rendezvényen. A magyarországi kiállítók a következő cégek voltak: Debrecen városa, Magyar Turizmus Zrt., Aquaworld Resort Budapest, Happy Hungarian Wine, Hotel Caramell Bükfürdő, Hunguest Hotels Zrt., Kolping Hotel Spa & Family Resort, Celldömölki Termálfürdő, Hajdúszoboszlói Termálfürdő, Park Inn by Radisson Sárvár Resort Spa, Hévízi Szobakiadók Szövetsége, Alanex Kft., Bock Panzió, Kövér Tanya, Zwack Zrt., Epermester Pincészet.

SALIMA/MBK/INTECO - 2016. február 17 - 20.

valamint EmbaxPrint - 2016. február 17 - 19.

A SALIMA élelmiszeripari vásáron az élelmiszer feldolgozását segítő gépek és technológiák, az MBK-n malmok és sütőipari berendezések, az INTECO-n éttermek és szállodaipari berendezések mutatkoznak be. Ezt egészítik ki az élelmiszeripari termékek, alkoholmentes italok és borok. A kiállítók hazai és Csehországon kívüli országokból hozzák a bemutatni kívánt újdonságokat és finomságokat. A SALIMA egy új rendezvényt is bemutat: a MINISÖRFŐZDÉK FESZTIVÁLJÁT. A Brnói Vásárközpont A pavilonjában találkozhatnak az élelmiszeripar sörös szektorában tevékenykedő szakemberek, akik 35 cseh és szlovák „minisörfőzdének“ több mint 100 sörfajtájával kínálják az ide látogatókat. 

A párhuzamosan rendezett EMBAXPRINT nyomda- és csomagolásipari szakvásár teszi kerekké az élelmiszeripar széleskörű bemutatását. Az itt bemutatott új gépek, technológiák és alapanyagok mellett érdekes kísérő rendezvényt is ígérnek a vásárszervezők: a „Packaging live“ projektet, ahol egy működő, automata csomagolóüzem prezentálja a hajtogatást, megtöltést, feliratozását

A SALIMA-n ismét lesz magyar stand, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság 50 m2-es közösségi standot szervez. Magyar kiállító vállalatok: Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., Bock Panzió, Alföldi Garabonciás Kft., Alanex Kft., Herbatea Manufaktúra, Happy Hungarian Wine, Konkoly Hús Kft.

A VINEX szakvásáron az UNI-G Kft. mutatkozik be.

STYL/KABO - 2016. február 20 - 22. / 2016. augusztus 27 – 29.

Két hét múlva kezdődnek a STYL/KABO téli divatvásárok. Ez a divatszakma olyan találkozóhelye, ahol a kínálat és a kereslet koncentráltan egymásra találhat. Itt mutatkoznak be Csehország, Szlovákia, valamint több kelet- és közép-európai ország kis- és nagykereskedői előtt a ruházati és cipődivat legújabb trendjei. A Februári STYL divatvásáron Magyarországról a Saxoo International Kft. és a Maglia 2000 Kft. mutatkozik be.

MOTOSALON - 2016. március 3 - 6.

A MOTOSALON a páros években mutatkozik be a Brnói Vásárközpontban. Ez alkalommal

a látogatók nemcsak szériagyártmányokkal, hanem különleges egyedi darabokkal és kiegészítőkkel is találkozhatnak. A rendezvény a legújabb modellek és trendek iránt érdeklődő motorkerékpárosok kedvelt találkozóhelye.

AMPER - 2016. március 15 - 18.

Az évente megrendezett AMPER elektrotechnikai és elektronikai szakvásárra mindig örömmel jönnek a szakemberek. Az idén több mint 611 kiállító fog bemutatkozni, akiknek 30%-a Csehországon kívülről érkezik.

TECHAGRO - 2016. április 3 - 7.

Az MSV nemzetközi gépipari szakvásár mellett méltán a brnói vásárnaptár kiemelkedő rendezvénye a TECHAGRO mezőgazdasági gépek és berendezések nemzetközi szakvására. A TECHAGRO-n 20 ország több mint 700 kiállítója találkozik az 50 országból érkező mintegy 110.000 látogatóval.  Közép-Kelet-Európa vezető mezőgazdasági szakvásárán belül rendezik az ANIMAL VETEX  Nemzetközi állatorvosi és állattenyésztési vásárt, a BIOMASS megújuló energia vásárát, a SILVA REGINA erdőgazdálkodási és vadászati vásárt. Mezőgazdasági gépeket és berendezéseket a TECHAGRO mutat be, amelynek neve fémjelzi a mezőgazdasági vásárnégyes összességét is.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésben 6 magyar cég 637 m2-en vesz részt, rajtuk kívül pedig még 8 kiállító jelezte részvételét ezeken a kiállításokon. A magyar részvétel idén közel 1000 m2-es lesz az áprilisi TECHAGRO-n. Kiállítók: FARMGÉP Kft., Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft., NITROGÉNMÜVEK Zrt., OPTIGÉP Kft., Pannon Gép Kft., Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft., Balassa Kft., Decoratex 2000 BT, Huntertex KFT, Muray Galerie. Ezen kívül a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. közösségi standján a magyar erdészetek: a Bakonyerdő Zrt., a Kaszó Zrt., az Ipoly Erdő Zrt. és a Gemenc Zrt. a hazai vadászati lehetőségeket népszerűsítik.

IBF, DSB, MOBITEX - 2016. április 20 - 23.

A lakás és az építkezés témakörét a vásárnaptár április hónapja tartalmazza. Az IBF  gyakorlatilag mindent bemutat, ami a házépítéssel kapcsolatos, míg a MOBITEX a ház- és lakásfelszereléseket, a DSB pedig a faépítményeket prezentálja. Itt a Max Bútor Bt. lesz kiállító Magyarországról.

MSV/PLASTEX/PROFINTECH/WELDING/FOND-EX/IMT - 2016. október 3 – 7.

Az MSV nemzetközi gépipari szakvásár immár több mint fél évszázada a brnói vásárnaptárak zászlós hajója, amely idén 58. alkalommal nyitja meg kapuit. Az MSV-vel párhuzamosan jelentkeznek október elején a PLASTEX, PROFINTECH, WELDING, FOND-EX és IMT szakvásárok. Ez alkalommal az MSV partnerországa Kína lesz, így az idei rendezvényen több tucat kínai vállalat is bemutatkozik.

Az automatizálás súlyponti témáján túl továbbra is nagy érdeklődésre tart számot a 4.0 IPAR témája, az ipari gyártás további digitalizálódása. Ezen kereteken belül mutatják be a modern városi infrastruktúra legújabb trendjeit, mint pl. az ún. Smart Cities projektet.

2015-ben az MSV szakvásáron hat magyar vállalat (Borsodi Műhely Kft., ISD Dunaferr Zrt., Luc Kft., NCT Kft., ProCAM Kft., SIC Hungary Kft., Szeplast Zrt.) állított ki összesen 174 m2 területen.

További információ:  http://www.bvv.cz

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft.

Tel.: 1/346-0273

E-mail: [email protected]

www.bdexpo.hu