MENÜ

Borealis L.A.T hírlevél

2016.03.11.

A Borealis L.A.T hírlevelében megismerheti új L.A.T SUPREMO lombtrágya termékcsaládunk tagjait, részletesen bemutatjuk az új típusú bór lombtrágyánkat, valamint a tavaszi NPK kijuttatás jelentőségéről is olvashat.

L.A.T SUPREMO lombtrágyázás

Borealis-LAT-01
A különböző mennyiségi és minőségi követelmények, a szélsőséges időjárási körülmények, az eltérő talajadottságok mind olyan tényezők, amelyek szükségessé teszik a különböző tápelemek lombon keresztül történő pótlását. A lombtrágyázás nem helyettesíti, csak kiegészíti a gyökéren keresztül történő tápanyagellátást, mely a növényvédelmi munkákkal egymenetben, egyszerűen kivitelezhető tápanyag-kiegészítést jelent. Elsősorban a mikroelemek, de a makro- és mezoelemek közül is minden létfontosságú elem megfelelően pótolható/kiegészíthető lombtrágyázással.

A Borealis L.A.T új lombtrágya termékcsaládját L.A.T SUPREMO márkanévvel, kiváló minőségben ajánlja a küönböző tápelemhiányok megelőzésére, illetve kezelésére.

Az L.A.T SUPREMO termékcsalád tagjainak megismerése...

L.A.T SUPREMO L és W termékek...A bór szerepe és a bórhiány kezelése

Borealis-LAT-02
A bór rendkívül sokoldalú szereppel bír a növények életében. A megtermékenyülés folyamatában, a virág- és termésképzésben, de a szénhidrátok felhalmozásában, és a szállítószövetek kialakításán keresztül a megfelelő tápanyagfelvétel biztosításához is nélkülözhetetlen. A talajból felvett bór a növényben nagyon lassan mozog, ezért a megtermékenyülés idején a hajtáscsúcsokon hiánya gyakran megfigyelhető.

Az L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca a bórhiány megelőzésére és kezelésére alkalmas olyan kalcium-borát alapú lombtrágya, melyet mikronizációs technológiával állítunk elő, ennek köszönhetően hosszabb időn keresztül folyamatosan biztosítja a megfelelő bórellátást.

Tovább az L.A.T Supremo L 101 B +Ca megismeréséhez…Indítsuk jól a tavaszt! A tavaszi NPK kijuttatás jelentősége

Borealis-LAT-03
A foszfor és a kálium utánpótlásra nemcsak ősszel, hanem tavasszal is célszerű figyelmet fordítani, mert az őszi alapműveléssel a mélyebb rétegekbe forgatott hatóanyagok a tavaszi vetésű növényeink számára csak a fejlődésük későbbi szakaszában érhetőek el. A foszfor és kálium a talajban rendkívül lassan mozog, ezért nagy jelentősége van a vetéssel egymenetben való tápanyagkijuttatásnak is.

Tovább olvasom…