MENÜ

Bevonul a történelembe a Pulverizadores Fede H3O az EIMA International 2016 kiállításon

2016.10.18.

Az EIMA 2016 Technológiai Innovációs Díját és Blue Award díját is elnyerte a spanyol FIMA 2016 kiállításon megszerzett Kiemelkedő Technológiai Újítás Díja mellé a Fede H3O légporlasztásos permetezőgép, s ezzel minden idők legelismertebb gyümölcskultúrákban használatos permetezőjévé vált.

Ezek az elismerések is jelzik a H3O forradalmi jelentőségét a mezőgazdaságban, mint az első proaktív légporlasztásos permetezője. A permetezés az egyik legfontosabb művelet a mezőgazdaságban, mivel a termés minősége közvetlenül függ tőle. A jelenlegi eljárások során a hibák körülbelül 80%-a a növényvédelmi berendezések nem megfelelő használatából ered. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a költségek emelkednek a gazdának, akinek meg kell ismételnie a műveletet, másrészt a termés esetleges rossz minősége miatt a jelentős bevételkiesésre lehet számítani.

A H3O légporlasztásos permetezőgép megoldást kínál erre a problémára, hiszen a berendezés automatikus figyelmeztetést küld a kezelőnek, ha a permetezési paraméterek megfelelőek az optimális kijuttatáshoz. A permetező képes a légfúvás erősségét és a kijuttatandó növényvédő szer mennyiségét a környezeti feltételekhez és az fasűrűséghez igazítani, így a feleslegesen környezetbe juttatott növényvédő szereket nagymértékben csökkenti.