MENÜ

Bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019.11.15.

Az Agritechnica kiállításon bemutatjuk a világrekorder, nagysebességű vetésre képes Tempo L vetőgép központi magfeltöltésű modellváltozatát. Az új megoldásnak köszönhetően a Tempo L napi teljesítménye tovább növelhető.

 

A központi magadagolás azt jelenti, hogy alkalmazása esetén nem szükséges a soronkénti magtartályok feltöltése, hanem ehelyett egy nagy, 3000 literes központi tartályba kerül a vetőmag. A központi magtartályból a vetőmag a már megismert nyomottlevegős rendszeren keresztül jut el a soronkénti vetőegységekhez. 

- A központi magfeltöltésű rendszerrel a gazdálkodók nagyobb napi teljesítményt érhetnek el - mondja Jörgen Dahl, a Väderstad termékmenedzsere. 

A központi magfeltöltésű rendszer nyomott levegős magtovábbítással folyamatosan látja el a soronkénti vetőegységek magadagolóit. Innen az úgynevezett PowerShoot technológia segítségével jut el a vetőmag a magárokig. 

- A PowerShoot technológiának és az egyedi megoldású magadagolónak köszönhetően a Tempo páratlan precizitásra képes nagy menetsebesség esetén is - teszi hozzá Jörgen Dahl.

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24. 

Az új magfeltöltésű rendszer bemutatója 2019 novemberében lesz a Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica kiállításon. A gyártás 2021-ben indul.

 

Forrás: vaderstad.com