MENÜ

Az AGCO/Fendt-nél továbbra is a kereskedők és a gazdák az elsők!

2020.04.06.

Az AGCO a napokban a következő információkat közölte a COVID-19 vírus vállalatra gyakorolt hatásairól.

 

„Az AGCO-nál a munkavállalóink és a világ gazdáinak a biztonságára összpontosítunk, miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk a világjárvány hatását” – mondta Martin Richenhagen az AGCO elnök-vezérigazgatója. „Az AGCO berendezései kulcsfontosságúak a fenntartható élelmiszertermeléshez a termesztési ciklus minden szakaszában és ez kiterjed az állati fehérjetermelésre is. A gabonafélék és a fehérje iránti kereslet a válság idején is folytatódik és az AGCO továbbra is előnyben részesíti kereskedők és a gazdák támogatását az élelmiszerbiztonság előmozdítása érdekében.”

A COVID-19 vírus miatt a társaság számos európai létesítményében jelentősen csökkenti vagy felfüggeszti a gyártást, nagyrészt az európai ellátási lánc anyaghiánya és korlátozásai miatt. További gyártási zavarok várhatók más régiókban is az idő előrehaladtával, ugyanakkor ezek jelentkezése során, továbbra is a kereskedők és az ügyfelek igényeinek kiszolgálása kiemelt prioritással bír – jelent meg március 23-án az AGCO Corporation honlapján.

Az AGCO/Fendt felfüggeszti a traktorgyártást a koronavírus járvány miatt, leállítja a termelést Marktoberdorfban és Asbach-Bäumenheimban. A traktorgyártó személyzet számára rövid munkaidőt vezettek be. Ahogy a cégcsoport fenti közleményében is olvashattuk, a Fendt-nél is a kereskedők és az ügyfelek igényeinek kiszolgálása kiemelt prioritással bír. Feucht, Waldstetten, Hohenmölsen és Wolfenbüttel telephelyeken az alkatrészek szállítását biztosítják, így folytatni tudják a termelést is.

 

20033022

 

Christoph Gröblinghoff az AGCO/Fendt vezetőségének elnöke azt is elmondta, hogy náluk is az alkalmazottak, a kereskedők és a mezőgazdasági termelők biztonsága áll a középpontban, szeretnék biztosítani, hogy továbbra is dolgozhassanak és élelmet biztosíthassanak a lakosság számára. Hozzátette, hogy felelős társaságként szigorú higiéniai szabályokat vezettek be, és ahol lehet otthoni irodai megoldásokat tettek lehetővé. A traktorgyártás újrakezdése pedig attól függ mikor indul újra az ellátási lánc, mikor kapnak komponenseket beszállítóiktól – tudtuk meg március 24-én a Fendt angol nyelvű honlapján.

Az Egyesült Államokban a Belbiztonsági Minisztérium az AGCO Corporationt kulcsiparba tartozónak minősítette, így a vállalat összes gyártóüzeme, összeszerelő központja, irodája és áruelosztással foglalkozó egysége nyitva marad, hogy eleget tegyenek a gazdálkodók igényeinek és a gazdaságok szükségleteinek a COVID-19 pandémia idején is – olvasható a GlobeNewsWire/Yahoo Finance oldalán, egy március 21-én megjelent cikkben.

Az AXIÁL Kft. komoly készletekkel rendelkezik forgalmazott gépmárkáiból, továbbá mind a Fendt-hez, mind más márkájú gépekhez kapcsolódóan rendelkezésre állnak alkatrészek is. Üzleteink hétköznap és szombaton 07:00 és 15:00 között tartanak nyitva (vasárnap zárva), melyek – vírusvédelmi intézkedés mellett – látogathatók, kollégáink továbbra is állnak partnereink rendelkezésére, keressék őket bátran!

 

Összeállította, fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser, AXIÁL Kft.
Forrás: AGCO, Fendt, GlobeNewsWire
Kép: Fendt