MENÜ

Aratott az OTP az Év Bankja díjkiosztón

2017.11.20.

Átadták a kereskedelmi bankok legfontosabb hazai díját, a Mastercard által támogatott az Év Bankját. A szakmai zsűri idén az OTP-nek ítélte a fődíjat.

Fotó: SZFFPhotography

Az Év Bankja szavazáson kizárólag hús-vér, hétköznapi ügyfelek által igénybevett szolgáltatásokkal lehet nevezni. Ezért a díj fintech szempontból is fontos. Emellett a díj azt is jelzi minden évben, hogy mely bank fektetett a legtöbb hangsúlyt arra, hogy kényelmessé tegye az ügyfelek számára a szolgáltatásainak használatát. A fődíjat idén a Simple by OTP-vel és az eBIZ by OTP Business-szel a fintech világ felé nyitó OTP vitte el. A fejlesztési irányokat igazolja az is, hogy az év lakossági mobil és online bank eszköze díjat is az OTP vitte el a Direkt és a Smartbank nevű eszközeivel. Emellett a leginnovatívabb bank díját is ez a pénzintézet kapta meg holtversenyben a Gránit Bankkal.

Az év lakossági hitelterméke díjat a CIB Bank mondhatja magáénak, az legjobb lakossági számlacsomagnak a Helló Grátnit nevű terméket választotta a zsűri. Utóbbit a nevéből is kikövetkeztethető módon a Gránit Banknál fejlesztették ki. A lakossági megtakarítási termékben a Magnet volt az első Apránként nevű, a kártyás fizetések után maradó aprót egy megtakarítási számlára utaló megoldásával. Társadalmi felelősségvállalásban pedig a K&H járt az élen 2017-ben.

Az év bankára cím annyiban különbözik a többi díjtól, hogy ezt a bankárok maguk választják meg, míg a többi kategóriában független szakmai zsűri dönt. Idén a bankárok Dr. Patay Mihályt, a Unicredit elnök-vezérigazgatóját díjazták.

A kultúráról sem feledkeztek meg

Idén először nem csak pénzügyi, de kulturális díjakat is osztottak ki. Az év színművészének – akinek Grecsó Krisztián adta át a díjat – Keresztes Tamás kapta a Jurányiban megnézhető Egy őrült naplójában nyújtott rendkívüli teljesítményéért. A év filmművészének járó díjat az Ernelláék Farkaséknál rendezője, Hajdú Szabolcs kapta. Ez utóbbi díjat Veiszer Alinda adta át.

Forrás: fintechradar.hu