MENÜ

Alliance 363 VF: abroncs kapásnövények műveléséhez

2018.02.13.

A kapásnövények idényében a gazdáknak sok kihívással kell megküzdeniük: a talajt érő számtalan hatással, az utakon töltött még több idővel és azzal, hogy egyre többször kell korántsem ideális időjárási körülmények között dolgozni.

 

Az ATG megkérdezte a végfelhasználóit, hogy a kapásnövényekkel kapcsolatos munkavégzést mi tenné még hatékonyabbá, gyorsabbá és kényelmesebbé. A legfontosabb pontok a következők voltak: jobb minőségű vezetés, kisebb talajtömörítés és rázkódás-mentesebb haladás. Az ATG válasza ezekre az igényekre az Alliance 363, amelynek nagymértékű flexiót (VF) biztosító technológiája nagyobb abroncshajlással való munkavégzést tesz lehetővé, így ugyanakkora abroncsnyomásnál a teherbírási képesség akár 40%-kal magasabb lehet, mint a hagyományos abroncsok esetében.

Peter Baur, az Alliance Tire Group európai részlegének igazgatója így nyilatkozott: „Az ATG-nél azért dolgozunk, hogy értékes és kiváló minőségű termékeket hozzunk létre, amelyek kiváló választásnak bizonyulnak ügyfeleink számára. A kapásnövények és az ültetés idénye rendkívül nagy kihívást jelent, és a hosszú munkaórák alatt kiemelt fontosságú a produktivitás és a kényelem. A 363 VF-et úgy terveztük meg, hogy megoldást nyújtson ezekre az idényjellegű kihívásokra, de ami még ennél is fontosabb, hogy a tervezés során a végfelhasználóink igényeit tartottuk szem előtt. Olyan terméket szerettünk volna megalkotni, amely segíti a nagy rakományt szállító mezőgazdasági gépek munkáját. A hatékonyabb, költségkímélő és tartósabb abroncsnak köszönhetően a gazdák biztosak lehetnek benne, hogy az ültetési és a permetezési tevékenységek évről évre sikeresek lesznek.”

Az abroncsok kialakítása ugyanolyan vezetési élményt biztosít a kapásnövények között a mezőn, mint az úton, és a speciális kialakítású, de szűkebb mintázatú abroncsok a sorok között haladnak, így optimális megoldást jelentenek nehéz és gyorsan haladó szántóföldi sorművelő permetezők és traktorok esetében.

Abroncs a hatékonyabb sorművelésért

Az innovatív Alliance 363 F külön blokkokból álló mintázata kiváló tapadást és stabil vezetést biztosít, így az abroncs konzisztens módon jól tapad kemény és puhább felületeken, illetve nagyobb sebességnél is (akár 65 km/óra). Az abroncs rendkívül agyagos terepen is kitűnő öntisztítási tulajdonsággal rendelkezik, így a termés gyorsabban kezelhető. Ügyfeleink szerint az Alliance 363VF „lenyűgöző teljesítményt nyújt az úton, a mezőn pedig zökkenőmentes és könnyű vezérlést tesz lehetővé.”

A (VF) technológia mellett, amely hatékonyabb védelmet biztosít a talajnak, az Alliance 363 VF az abroncs hosszabb élettartama érdekében nagyobb arányban tartalmaz gumit, az acélöves köpenyváz-struktúrának köszönhetően pedig a nyomás egyenletesen oszlik el a talajon, és megnő a futófelület élettartama.
A süllyedés mértéke jelentősen alacsonyabb, ezért az abroncsnak nem kell „felmásznia” a talajon, és sokkal lágyabban gurul. Ezek a tulajdonságok jelentős mértékben csökkentik az üzemanyagköltséget, így az Alliance 363 VF bármelyik farm számára praktikus választás, az üzemanyag-fogyasztás pedig minimális. „Az üzemanyag-fogyasztás csökkenése jól érzékelhető” – állapítja meg Menno Timmer, egy virágzó iparág vállalkozója, aki az Alliance 363 VF abroncsot használja.

Az Alliance A363, amely mindig is a kapásnövények művelésével kapcsolatos abroncstechnológia élharcosa volt, most hat népszerű méretben kapható (VF 270/95R48, VF 230/95R48, VF 270/95R54, VF 380/90R46) az Alliance hivatalos kereskedőinél egész Európában. Az abroncs kitűnő választás minden permetezőtraktorhoz, mezőgazdasági traktorhoz, vontatott és önjáró permetezőhöz és kapásnövényekhez használt traktorhoz.