MENÜ

A talajtermékenység mikrobiológiai alapjai és lehetőségei

2020.08.31.

Régóta gazdálkodsz, esetleg most kezdted, de hajlandó vagy a szemléletváltásra? Akkor ezek a könyvek neked szólnak!

 

A talajtermékenység mikrobiológiai alapjai és lehetőségei, valamint a Beforgatott jövő című könyvek szemléletesen és érthető módon taglalják azokat a tudnivalókat, amelyek segítenek megalapozni az intenzív, de mégis környezetkímélő gazdálkodást!

Merülj el velünk a baktériumok világában!

Hazánk egyik legjelentősebb természeti kincse, tápanyagot és életteret ad a növényeknek, milliónyi élőlény otthona,
a növénytermesztés eredményességének alapja: a TALAJ.

Tudtad, hogy egy evőkanálnyi jó minőségű talajban annyi élőlény található, mint amennyi ember él a földön?

Az elemek biológiai körforgalma elképzelhetetlen a BAKTÉRIUMOK nélkül.

Fontosnak tartjuk, hogy a környezet fenntarthatóságát már az alapoknál, a talajnál elkezdjük.

Ennek megértésében segít A talajtermékenység mikrobiológiai alapjai és lehetőségei című könyv!

A talajközpontú gazdálkodás a biztonságos növénytermesztés feltétele. Ismernünk kell, hogy:

  • milyen folyamatok zajlanak a talajban,
  • hogyan tudjuk hosszú távon megőrizni a talajaink termékenységét,
  • hogyan támogatják a növényt és a tápanyagforgalmat a baktériumok,
  • hogyan tartható fent a műveléshez ideális talajszerkezet.

Csak az egészséges talaj adhat egészséges élelmiszert, és csak így valósítható meg az emberi egészség megőrzése is!

A talaj bizonyos fokú ismerete feltétlenül szükséges annak megértéséhez, hogy a növények tápanyagszolgáltató rendszere hogyan változik a tápanyag-utánpótlás során, és ez hogyan működik a növénytermesztésben!

További információ:
phylazonit.hu