MENÜ

A SAATEN-UNION Romania Srl. és a BASF megállapodást kötött a Clearfield® Plus napraforgó gyomirtási technológia licenszeléséről

2013.11.21.

Bukarest, Románia és Limburgerhof, Németország – A SAATEN-UNION Romania Srl. és a BASF ma bejelentette egy globális, nem kizárólagos megállapodás aláírását, melynek keretein belül a BASF licenszeli a SAATEN-UNION számára a napraforgóhoz kifejlesztett Clearfield® Plus gyomirtószer-toleráns technológia használatát bizonyos európai országokban. A megállapodás értelmében a SAATEN-UNION egyike lehet azon vetőmag-előállító vállalatoknak, amelyek elsőként kezdik meg a BASF új típusú Clearfield Plus gyomirtó szereivel szemben toleráns hibrid vetőmagok forgalmazását.

A napraforgó Clearfield Plus gyomirtási rendszert hagyományos növénynemesítéssel fejlesztették ki, mely a teljes vegetáció alatt jobb ellenálló képességet biztosít a gyomokkal, illetve a környezeti hatásokkal szemben, ugyanakkor potenciálisan magasabb olajtartalmat és kaszattermést tesz lehetővé.

Dr. Joachim Moeser, a SAATEN-UNION GmbH nemzetközi termékigazgatója elmondta: „A Clearfield Plus nagyon fontos lesz a napraforgó-vetőmag üzletágunk számára Európában, és a megcélzott régiókban dolgozó napraforgó-termelők jobb kiszolgálása révén erősíteni fogja versenypozíciónkat e technológiában. Nagy izgalommal várjuk a BASF-fel tervezett közös munkát.”

„A BASF első osztályú Clearfield Plus gyomirtó szerei a SAATEN-UNION Clearfield Plus hibrid vetőmagjaival együtt új lehetőségeket nyitnak meg Európa fő napraforgó-termelői előtt a nagyobb hozam biztosítására” – mondta Eckart Stein alelnök, a BASF Crop Protection európai, afrikai, közel-keleti és közép-ázsiai régióiért felelős marketingmenedzsere.

A SAATEN-UNION Clearfield Plus hibrid vetőmagok és a BASF Clearfield Plus gyomirtó szerek Romániában és Bulgáriában 2014-ben, más fontos napraforgó-termelő országokban – mint például Oroszországban, Ukrajnában és várhatón Magyarországon – 2015-ben jelennek majd meg.

A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.