MENÜ

A repce állománykezelése

2017.07.27.

A modern hibridekkel szembeni elvárások már túlmutatnak a nagy termőképességen. Az erőteljes kezdeti fejlődés, a betegség-ellenállóság, a stressztolerancia és az alkalmazkodóképesség egyre meghatározóbb tulajdonságokká válnak a jövőben. Hiszen az időjárási körülmények is egyre szélsőségesebbek, azaz a repcetermesztőknek is egyre komolyabb kihívásokkal kell szembenézniük.

 

A fajtaválasztás lehetősége

A repcetermesztők számára fontos, hogy a termesztendő hibrid, a számukra legmegfelelőbb genetika kiválasztásánál ne csak a termőképesség, hanem az alkalmazkodóképesség a termőhelyhez is döntési kritérium legyen. Az elmúlt években e tekintetben is kiemelkedően jól vizsgáztak a RAPOOL hibridjei, különösen a SHREK és a DALTON. Robusztusságukat, kiváló alkalmazkodóképességüket, stressztűrésüket különböző termőhelyi viszonyok között is kimagasló eredményekkel igazolták.

 

rapool_allomanykezeles_abra1_2017jul

 

Minden év más és más

A fajtatulajdonságok meghatározzák az elvégzendő állománykezeléseket. Ezekre azonban nagy hatással vannak a mindenkori időjárási és termőhelyi körülmények, továbbá az állományok fejlettsége. Hisz a száraz körülmények között elvetett és kikelt, gyakran hiányos és átlag alatti fejlettségű állományok egész más állománykezelési stratégiát igényelnek, mint egy korai vetést követően erőteljes fejlődést mutató növények. Az sem mindegy, hogy például egy enyhe telet követő kitavaszodáskor egészen máshogyan kell készülniük az első kártevők megjelenésére, mint olyan esetben, amikor hosszú, kemény téli hónapokat követően kezd lassan éledezni a természet.

 

rapool_allomanykezeles_abra3_2017jul
Nagyításhoz kattintson a képre

 

rapool_root_power_elemRAPOOL Root Power csávázás a biztosabb kezdeti fejlődéshez

A már közismert TMTD+DMM csávázás mellé a RAPOOL 2017-től bevezeti egyes hibridek esetében a Root Power kiegészítő csávázást. Ez a speciális tápanyag-kombináció támogatja és erősíti a repce kezdeti fejlődését különösen stresszes körülmények között. Ezzel egyidejűleg stimulálja és javítja a repce gyökerének növekedését, megalapozva a repcenövény erőteljesebb kezdeti fejlődését.

 

Neonikotinoidos csávázási lehetőséggel kapcsolatban kérjük, keresse területi képviselőinket!

 

Blum Zoltán

ügyvezető igazgató

RAPOOL Hungária Kft.

www.rapool.hu

 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!